4 stjerner, Krimi/spænding, Øvrigt skønlitteratur, People's, Tine f. 1973

Den tredje søster af Sara Blædel

Så kom den endelig, Den tredje søster af Sara Blædel. Den tredje søster er sidste bind i trilogien om bedemandens datter, Ilka. Bogen udkom d. 16.11.2018.

Bogens bagsidetekst:

“Ilka er rejst til USA, hvor hun har arvet en bedemandsforretning efter sin far, som forlod hende og moren, da Ilka var syv. Mens hun nu ordner det praktiske, vil hun finde ud af, hvorfor han dengang rev deres familie midtover.

Men afviklingen af bedemandsforretningen går ikke som planlagt. I stedet drages Ilka ind i hemmeligheder fra fortiden, og mens hun forsøger at løse problemerne, virker ingen interesserede i at fortælle hende om faren.

Før den dag da bedemandsforretningens nonne afslører, hvad hun ved. Det vender op og ned på alt, hvad Ilka hidtil har troet, og hun kører straks sydpå for endelig at finde sandheden om sin far.”

Den tredje søster af Sara Blædel
Den tredje søster af Sara Blædel

Sara Blædel er måske mest kendt for sin krimiserie om Louise Rick. Der er ikke særlig meget krimi “over” trilogien om Bedemandens datter i forhold til serien om Louise Rick. Jeg tror desværre, at en del ellers trofaste læsere af Sara Blædels bøger er blevet lidt skuffede over denne nye serie, fordi de forventede noget andet.

Personligt er jeg vild med Ilka – og selvfølgelig også bøgerne om hende. Den tredje søster, som jo er den sidste og afsluttende del om Ilka, tilfører serien noget mere spænding – og måske en lille snert af krimi. Men en traditionel krimiserie med sager, der skal opklares af politiet er det ikke. Udviklingen i retningen af krimi/spænding kan også godt virkelig lidt voldsom fra første til sidste bind – i hvert fald indeholder Den tredje søster ting, som jeg slet slet ikke havde forestillet mig, da jeg læste den første bog. Men måske er det præcis sådan det skal være.

Ilka er en skøn og stærk personlighed og jeg har glædet mig til at læse mere om hende. Selvom Ilka er hovedperson i serien, og det er hende, som man lærer bedst at kende, så kunne jeg dog godt have brugt en lidt grundigere personbeskrivelse – ja faktisk kunne jeg godt have brugt det, af de fleste medvirkende personligheder. Men som helhed hænger det hele fint sammen, og jeg synes, at man har rimeligt styr på, hvordan de enkelte personer er – og hvad de står for.

Jeg kan rigtig godt lide, at historien foregår i USA. Uden at have været præcis der, hvor historien foregår (men tæt på), så kan jeg sagtens se de forskellige lokaliteter for mig – og jeg synes, at Sara Blædel laver nogle rigtig fine miljøbeskrivelser.

Selvom jeg ikke synes, at serien, måske bortset fra dette afsluttende bind, er en krimi- eller spændingsserie, så er der alligevel hele tiden gang i den – og især i dette bind er der flere steder, hvor man lige må holde vejret og håbe det bedste. Som jeg husker det, så var der en smule mere humor – måske lidt stort, i de foregående bøger. Normalt er jeg ikke til det, men det fungerede  godt – og faktisk manglede jeg det lidt i denne, men det kan være, at der bare sker så meget, at jeg har misset det.

Den tredje søster får fint samlet alle trådene fra de to foregående bøger og er dermed en rigtig god afslutning på serien. Den rummer alt fra spænding, ludomani til det at lede efter en familie – og måske finde den eller noget, der måske er lige så godt – faktisk er jeg lidt ked af, at jeg nu ikke skal følge mere med i Ilkas liv.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788772005577
Udgave: 1. udg. 16.11.2018
Sider: 312

2 thoughts on “Den tredje søster af Sara Blædel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *