4 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Ingen udvej af Taylor Adams

Ingen udvej er Taylor Adams tredje roman. Så vidt jeg kan se, er det dog den eneste, som indtil videre er oversat til dansk.

Fra forlagets beskrivelse: 

“Darby Thorne er på vej til Utah for at besøge sin døende mor, da hun bliver fanget i en snestorm i Colorados bjerge. Vejene er fuldstændig sneede til, og hun må vente på en øde rasteplads, indtil stormen er stilnet af. Hun søger ly i bygningen på rastepladsen, hvor der er nogle automater emd snacks, en kaffemaskine og fire fremmede mennesker.

I håb om at få et signal på sin telefon går Darby ud i stormen igen – og opdager noget forfærdeligt. Bag i varevognen ved siden af hendes egen bil er en lille pige låst inde i et hundebur.

Hvem er barnet? Hvorfor er hun blevet bortført? Og hvordan kan Darby redde hende?

Hun har ingen forbindelse på telefonen, ingen andre muligheder for at komme i kontakt med omverdenen, og hun kan ikke slippe væk. En af de andre på rastepladsen har bortført pigen. Men hvem?”

Ingen udvej af Taylor Adams
Ingen udvej af Taylor Adams

Om lidt er julen for døren – og det samme er den måske for Darby. Fortællingen i Ingen udvej begynder d. 23.12. – men hvordan det ender ved man først efter jul…

Kender man lidt til området i og omkring bjergene i Colorado, måske ved at læse Ondskabens hotel af Stephen King, så ved man, at det ikke er en sjov opgave, som Darby er kommet på i Ingen udvej – hverken køreturen i snestormen i en bil, der ikke er gjort klar til vejret eller det at sne inde i et så øde og ufremkommeligt område.

Taylor Adams beskrivelser af vejret og omgivelserne (rastepladsen) er vildt gode – og ikke mindst skræmmende barske. Jeg har dog lidt sværere ved beskrivelsen af Darby, hendes personlighed er ikke vildt tydelig for mig, men hendes handlinger i historien står heldigvis helt klart. Darbys med- eller modspillere er rimelig godt beskrevet, og man får de oplysninger man har brug for – og mon ikke de fleste bliver noget overraskede undervejs? Jeg blev i hvert fald ganske overrasket – flere gange.

Jeg var ikke lang tid om at læse Ingen udvej – da historien først lige var kommet igang, var den meget svær at slippe igen. Det er en ret let og hurtigt læst thriller på lige knap 300 sider.

Mens man læser Ingen udvej, så kan man godt mærke, at forfatteren Taylor Adams har arbejdet inden for film- og tv-branchen. Mange passager er meget filmisk beskrevet – og det er en thriller med gang i den.

Altså pyha – sikke en thriller. Ingen udvej er ikke for sarte sjæle – den er uhyggelig og bliver mere og mere grusom, jo længere ind i fortællingen man kommer. Jeg kan sagtens se den filmatiseret – og så vil den nok være ret tæt på, hvis ikke den ligefrem vil være en gyser.

Tænk, at sne inde med varm kakao og gang i brændeovnen eller måske sne inde på en øde rasteplads med kold kaffe og fire ukendte mennesker, hvor af en langt fra har rent mel i posen… Ja, jeg ved godt, hvad jeg foretrækker!

Er du klar til en hårrejsende thriller – uden pauser, så er Ingen udvej et rigtigt godt bud.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742600436
Udgave: 1. udg. 10.11.2018
Originaltitel: No Exit
Oversætter: Jørgen A. Leth
Sider: 295

1 thought on “Ingen udvej af Taylor Adams

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *