4 stjerner, Hr. Ferdinand, Klara f. 2003, Krimi/spænding, Politikens Forlag

Det forsvundne tegn af Dan Brown

Ligesom med de to forrige bøger – Da Vinci mysteriet og Engle og dæmoner af Dan Brown, har jeg virkelig set frem til at læse Det forsvundne tegn. Derfor havde jeg også mange forventninger til bogen, men som altid kunne Dan Brown sagtens leve op til dem.

Dette er bogens bagsidetekst:

“Washington, D.C,: Den internationale anderkendte symbolforsker Robert Langdon er inviteret til USA’s regeringshovedstad af sin ven, frimuren Peter Solomon. Men da Langdon når frem, viser det sig, at Solomon er blevet kidnappet af den mystiske Mal’akh, der vil have adgang til frimurernes største hemmelighed, det forsvundne tegn.

Kan han nå at redde sin ven og finde frem til det forsvundne tegn, før det falder i uønskede hænder? Langdon kastes ind i en verden af mørk frimurermystik og århundreder gamle myter, der alle peger i retning af en eneste ufattelig sandhed.”

Dan Browns serie om Robert Langdon
Dan Browns serie om Robert Langdon

Det forsvundne tegn har nogle stedet fået en meget hård kritik, da mange synes den minder for meget om dens to forgængere. Jeg kan også godt selv se lighederne mellem de tre bøger. For eksempel har forfatteren, Dan Brown, mange personer i Det forsvundne tegn, som minder utrolig meget om personerne fra de to tidligere bøger. Det bliver en smule ensformigt i længden, da jeg virkelig længtes efter nye personer, eller personer med en mere personlig uddybning. Men det ændrer ikke på, at jeg synes, at Det forsvundne tegn er en god bog. Og så er det jo heller ikke sådan, at de tre bøgerne er totalt identiske.

Jeg har nævnt det i mine tidligere anmeldelser af Dan Browns bøger, men nu nævner jeg det alligevel igen. Dan Brown har virkelig lavet en grundig research for at kunne skabe denne historie og det er virkelig tydeligt. Jeg vil altid være imponeret over, hvor meget arbejde Dan Brown har lagt i at lave et troværdigt univers baseret på virkeligheden.

Denne gang foregår handlingen over bare 12 timer. Det vil jeg ikke just sige er en lang periode, og især ikke når bogen har hele 680 sider. Handlingen er spot on og der er slet ikke tid til at trække vejret. Hvert kapitel bliver rundet af med en cliffhanger, som fastholder læseren (selvom man sikkert ville læse videre uanset hvad).

Udover det er der i Det forsvundne tegn, flashbacks til ting der er sket tidligere. Det var noget jeg virkelig nød at læse, da det var en fin metode til at give en bredere viden omkring personer og begivenheder. Dette er også anderledes i forhold til de to tidligere bøger i serien, så det var jo dejligt.

Alt i alt synes jeg, at Det forsvundne tegn er en meget spændende bog. Jeg synes ikke Det forsvundne tegn er helt på niveau med de to andre, men den ramte mig alligevel. Så derfor vil jeg selvfølgelig anbefale den.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Læs også mine anmeldelser af Da Vinci mysteriet og Engle og dæmoner

Forlag: Hr. Ferdinand /Politikens forlag
ISBN: 9788740044065
Udgave: 5. udg. 05.10.2017
Originaltitel: The Lost Symbol
Oversætter: Mich Vraa
Sider: 688

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *