3 stjerner, Børnebøger, Calibat, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Måneskinsbanden af Kat Lassen 

I Måneskinsbanden af Kat Lassen er venskab, forelskelse og humor de afgørende elementer i historien. Forfatteren, Kat Lassen, ønsker at afspejle hendes generelle erfaring med ungdomsmiljøet; at ungdommen også kan være meget andet end stoffer, vold og selvskade.

Dette er en del af forlagets beskrivelse:

“Emma har vendt op og ned på Asgers hverdag. Han har endda indvilget i at deltage i Emmas selvopfundne vagtkorps, Måneskinsbanden. Det har da også været helt ufarligt, indtil der en dag sker et mord i byen. Deres klasselærer, Dragen, har brug for hjælp, men har Asger og Måneskinsbanden egentlig lyst til at hjælpe Dragen, som har det med at gøre livet ekstra surt for dem?

Måneskinsbanden er en lun, sjov og spændende bog om venskab, forelskelse og en klasselærer fra Helvede.”

Måneskinsbanden af Kat Lassen
Måneskinsbanden af Kat Lassen

Kat Lassen har været god til at ramme hendes mål med hensyn til at Måneskinsbanden skal være humoristisk og have fokus på de mere gode ting ved ungdommen. Selvom bogen er en krimi og der er begået et mord, er historien ikke kun dyb og mørk, men sørger for at vedligeholde dens humoristiske hensigter. Kapitelnavnene er humoristiske, så man er altid glad for at begynde at læse, efter man har holdt en pause.

Selvom Måneskinsbanden henvender sig til min aldersgruppe og selvom karaktererne i bogen har samme alder som mig, så havde historien desværre svært ved at fange mig. Jeg har lidt svært ved at sige præcis hvorfor, men jeg tror det har noget at gøre med, at jeg ikke er så vild med at de unge medlemmer af Måneskinsbanden, tror de kan løse forskellige forbrydelser helt alene.

Men udover det, er jeg rigtig glad for personbeskrivelserne i bogen. Jeg har fået en rigtig god fornemmelse af hver enkelt karakter og de er alle forskellige. Jeg er også vild med, at bogen er skrevet i 3. person, selvom det kun er Asger man følger. Det synes jeg er rart, da jeg godt kan lide at bøger er skrevet i 3.person, når de relativt nemme at læse.

Sproget er meget nutidigt. Det der står i bogen, er præcis som personerne tænker og siger det. Det fungerer rigtig godt og er også med til at opretholde bogens humor, da forfatteren ikke holder igen med at gøre sproget så naturligt så muligt. Det karaktererne føler og udtrykker er også noget, som jeg tror andre unge vil kunne relatere til.

Når jeg sammenligner bogen med virkeligheden, er der flere steder, hvor jeg føler nogle af karaktererne slipper for nemt uden om konsekvenserne af deres handlinger. Eller steder, hvor jeg synes Måneskinsbanden godt kunne have mødt lidt mere udfordring i forhold til, at de kun går i 8. klasse.

Det er lang tid siden, at jeg har læst en bog med illustrationer, så det var en dejlig overraskelse, da jeg første gang fandt ud af, at der er illustrationer i Måneskinsbanden. Illustrationerne er skitsetegninger, som forestille at de er tegnet af en af personerne fra bogen. De er med til at understøtte handlingen og måden de er tegnet på, er også ret sjov.

Som skrevet, så fangede Måneskinbanden mig desværre ikke helt, men jeg tror at mange andre vil synes om den. Aldersmæssigt synes jeg man skal være 12+, da sproget og bogen er nem, men emnet måske er lidt hårdere. Alt i alt er Måneskinsbanden en fin bog.

⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Calibat
ISBN: 9788793728097
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 272

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *