5 stjerner, Daniel f. 2001, Hr. Ferdinand, Krimi/spænding, Politikens Forlag

Outsideren af Stephen King

Stephen King har skrevet rigtig mange romaner, historier, noveller mv. Han har solgt mere end 400 millioner bøger verden over. Outsideren er en af hans nyeste bøger.

Forlagets beskrivelse:

“En elleveårig drengs skamferede lig findes i en park i sovebyen Flint City. Øjenvidneberetninger og fingeraftryk peger utvetydigt på en af byens mest vellidte indbyggere: Terry Maitland, baseballtræner, engelsklærer, ægtemand og far. Opklarer Ralph Anderson, hvis søn Maitland har været træner for, beordrer en øjeblikkelig anholdelse, og da der findes DNA-spor på gerningsstedet, er sagen så godt som lukket. Men Maitland har et alibi, og det viser sig hurtigt, at der også i denne historie er ufravigelige beviser.

Hvordan kan to modsatrettede forklaringer begge være sande? Hvad sker der med en familie, når så alvorlige anklager fremsættes? Og hvor stopper logik og rationale i forsøget på at forklare det uforklarlige?”

Outsideren af Stephen King
Outsideren af Stephen King

Jeg har læst Outsideren af Stephen King, og jeg må sige, at jeg er helt vild med den. Bogen er en krimi/gyser, og Stephen King får de to genrer til passe perfekt sammen. Jeg elsker, hvordan historien udvikler sig fra et simpelt krimi-mysterie til noget helt andet. Så jeg kan 100% sige, at denne historie er ikke lige som nogle andre krimier.

Bogen er delt op i flere dele, hvor der i hver del er en del kapitler, hvor nogle af kapitlerne er meget korte og andre er flere sider lange. Opdelingen af bogen er virkelig god, da der ikke er nogle kapitler som er alt for lange, og at de forskellige dele af bogen giver et virkelig godt overblik over, hvornår noget sker i forhold til hinanden.

Outsideren er også bare fyldt med mange forskellige plottwist, og målet som karaktererne prøver på at opnå skifter hele tiden, der er stort set ikke en dårlig ting i Outsideren. Man kan aldrig vide, hvad der sker på næste side i bogen, og man har bare lyst til at læse et lille kapitel mere, for lige at finde ud af, hvilken spændende drejning historien tager.

Der er virkelig kun en ting i bogen, som jeg føler mangler og det er, at der mangler end del information om en af de vigtige personer ved navn Jack. I bogen er der meget lidt information om ham, og lige pludselig er han en meget stor del af historien. Meget pludselig er også kapitler, der kun handler om ham, uden at man rigtig ved, hvem han er. Det er bare lidt forvirrende, og jeg var nødt til at bladre tilbage i bogen, for at se om jeg havde misset noget af historien, men det havde jeg desværre ikke. Man kommer bare aldrig til at kende ham rigtig, og det gør ham til en person man bliver ”ligeglad” med. Det kan selvfølgelig være, fordi Stephen King prøver på at gøre ham til en mystisk person, men for mit vedkommende desværre uden succes. Til gengæld er alle andre personer i bogen virkelig detaljeret beskrevet, og har alle hver deres eget lille specielle personligheds træk og især den centrale hovedperson, Ralph Anderson, bliver beskrevet fantastisk.

Der er lige en lille ting, som egentlig ikke rigtig betyder noget, men som jeg synes er virkelig fedt, og det er alle de referencer, der er til andre forfattere/kendte personer, som fx Harlan Coben, der også bliver nævnt i bogen. Det giver bare et sug af glæde, når man ser, at en person som Stephen King, giver et ”shout out” til en anden forfatter, og man selv har læst en af bøgerne som den pågældende forfatter har skrevet.

Alt i alt er Outsideren en fantastisk bog, der burde blive læst af alle, der gerne læser en bog med masser af spænding og plottwists. Jeg vil uden tvivl anbefale denne bog til enhver, der er vild med krimibøger, også selvom at denne har et twist af gyser. Jeg giver bogen 5 store stjerner af 6 stjerner og den får kun det, fordi som jeg skrev tidligere, omkring en af de centrale personer Jack, ikke er blevet præsenteret godt nok, og det gør så man nemt kan miste den røde tråd i Outsideren. Men jeg håber virkelig ikke, at det er sidste gang, at vi ser noget til, Ralph Anderson i en Stephen King-bog.

5 af 6 stjerner
5 af 6 stjerner /Daniel

Forlag: Hr. Ferdinand /Politikens forlag
ISBN: 9788740049978
Udgave: 1. udg. 26.10.2018
Originaltitel: The Outsider
Oversætter: Jakob Levinsen
Sider: 601

1 thought on “Outsideren af Stephen King

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *