5 stjerner, Feel good/kærlighed, Øvrigt skønlitteratur, Palatium Books, Tine f. 1973

Under Mælkevejens stjerner af Camilla Davidsson

Under Mælkevejens stjerner er svenske Camilla Davidssons debutroman. Romanen udkom i starten af januar 2019.

Forlagets beskrivelse:

“Udmattet flygter Emma fra sit karrierejob i Stockholm for at søge lykken i London. Der bor Eric, amerikaneren hun er forelsket i. Forholdet bliver lidenskabeligt, men udvikler sig ikke som hun havde forestillet sig. 

Tilfældigt hører hun om en tusind år gammel pilgrimsrute i Spanien, og hun indser, at det er lige hvad hun behøver for at rydde op i sit liv. 

Med sine gamle træningssko og en rygsæk pakket med lidt af hvert, begiver hun sig ud på en 800 kilometer lang vandring mod Santiago de Compostela – midt i den spanske sommer.

De lange dage til fods tvinger hende til at konfrontere sig med sin fortid. Undervejs møder hun en række farverige personer fra alle verdens hjørner og uventede venskaber opstår. 

Vandringen udvikler sig til en omvæltende rejse, som får hende til at sætte spørgsmål ved sine livsvalg og alt det hun tror på.”

Under Mælkevejens stjerner af Camilla Davidsson
Under Mælkevejens stjerner af Camilla Davidsson

Under Mælkevejens stjerner er Camilla Davidssons debutroman. Romanen er den første i en serie, og de næste tre i serien er udkommet på svensk.

Man træder lige ind i Emmas historie. Fra allerførste side er historien igang, og man præsenteres for Emma fra start. Umiddelbart tænkte jeg, at jeg godt kunne have brugt lidt introduktion – men på den anden side, hvis man har læst, hvad bogen handler om, så er det ikke nødvendigt. En tanke var også, at Under Mælkevejens stjerner kunne risikere at blive lidt for overfladisk i forhold til emnet – men det synes jeg slet ikke er tilfældet. Det er en chick lit-roman med noget på hjerte – og selvom det måske ikke er den genre, som jeg normalt bliver mest fanget af, så kunne jeg slet ikke slippe Emmas historie, før jeg vendte den sidste side.

Emma er hovedpersonen og helt sikkert den vigtigste person i fortællingen. Vi møder en del andre mennesker undervejs – nogle vigtigere end andre. Jeg synes, at beskrivelserne af dem alle er passende og man får det at vide, som man har brug for. Uanset om man er karrieremenneske, som Emma, eller ej, så tror jeg, at de fleste vil kunne følge Emmas valg og tanker.

Jeg synes, at det er vildt spændende at følge Emmas vandring på Caminoen. Turen er meget troværdigt beskrevet – og jeg er ikke i tvivl om, at Camilla Davidsson selv har været der. Det er svært ikke at få lyst til selv at vandre på Caminoen, når man læser Under Mælkevejens stjerner, men jeg tror nu, at det bliver ved drømmen.

Udover Emmas personlige tanker undervejs – så er de forskellige mennesker og deres historier også med til at udvikle Emmas personlighed. Det er svært at undgå at komme til at holde af og få respekt for de fleste af de mennesker Emma møder undervejs. Selvfølgelig er det ikke alle, som Emma lige svinger med – og mon ikke de fleste læsere vil have det på samme måde. Der er nogle få, ja faktisk mest et enkelt menneske, som jeg egentlig synes godt om, især de første gange vi møder vedkommende – men jeg kommer til at synes, at personens budskab kommer til at lyde en smule “frelst”.

Som skrevet er der flere bøger på svensk i serien om Emma – og jeg glæder mig bestemt til de bliver oversat, så jeg kan høre, hvordan det går for Emma fremover.

Under Mælkevejens stjerner er en velskrevet, letlæst og fangende roman om personlig udvikling, at finde sig selv – og ikke mindst  at elske sig selv, som man er.

5 af 6 stjerner
5 af 6 stjerner /Tine

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

Forlag: Palatium Books
ISBN: 9788793699199
Udgave: 1. udg. Januar 2019
Originaltitel: Under Vintergatans alla stjärnor
Oversætter: Claus Lund Rosenkilde
Sider: 283

4 thoughts on “Under Mælkevejens stjerner af Camilla Davidsson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *