Alt det andet, Events

Bloggerevent med Carolina Setterwall

[reklame – indlæg om bloggerevent]

Fredag d. 1.2.19 inviterede Hr. Ferdinand til et bloggerevent med Carolina Setterwall. Carolina Setterwall har netop fået udgivet romanen, Lad os håbe på det bedste. Efter bloggereventet var der et arrangement på Dokk1 med Carolina Setterwall, som jeg også deltog i.

Lad os håbe på det bedste af Carolina Setterwall
Lad os håbe på det bedste af Carolina Setterwall

Jeg vil ikke fortælle meget om Lad os håbe på det bedste, men jeg vil anbefale, at I læser min anmeldelse.

Til det mindre lukkede bloggerevent blev Carolina Setterwall interviewet af sin danske redaktør Andrea Fehlauer. Til arrangementet på Dokk1 blev Carolina Setterwall interviewet af Maj-Britt Guldin, som forsker i sorg og arbejder ved Institut for folkesundhed. Begge interviews foregik på engelsk. Da jeg var sådan en klovn, at jeg havde glemt min notesbog, så har jeg lidt svært ved at skille de to arrangementer fra hinanden – derfor er det skrevet sammen til et.

Carolina Setterwall mistede sin sambo/kæreste, Aksel meget pludselig. Faktisk gik han i seng i et andet værelse end hende, men vågnede ikke igen. Sammen har Carolina og Aksel en lille søn, Ivan på ikke engang i år.

Lad os håbe på det bedste er skrevet til Aksel – men samtidig fortæller Carolina også, at hun tænker, at Ivan kan få glæde af bogen, når han bliver større. Ivan kan ikke huske sin far, og bogen kan være en hjælp til at stykke brikkerne sammen.

Carolina Setterwall forfatter til Lad os håbe på det bedste. Her til bloggerevent.
Carolina Setterwall forfatter til Lad os håbe på det bedste. Her til bloggerevent. (Beklager opløsningen).

Det var rigtig spændende og sørgeligt – og ikke mindst modigt af Carolina Setterwall at komme og fortælle om både romanens tilblivelse men også om, hvordan det er pludselig at stå helt alene, med et lille barn og ikke mindst med sorgen.

Carolina fortalte om skyldfølelsen, afmagten, ensomheden – og at disse følelser ikke bare forsvinder. Hun fortalte også om, hvordan fremtiden pludselig slet ikke bliver, som hun troede – fra den ene dag til den anden, var den “planlagte hverdag og fremtid” borte.

En virkelig skræmmende følelse må have været, at omgivelserne jo ikke forstår, hvordan det er – og det jo ikke er muligt, hvis man ikke har prøvet det selv. Noget jeg både har læst i bogen – og som Carolina fortalte var, at hun kom til en psykolog. Denne psykolog skulle hjælpe hende videre i sorgprocessen, men Carolina fik at vide, at hun vist ikke var klar – og at hun var velkommen igen senere. Hvordan og hvornår bliver man klar? Det troede jeg var det, som psykologen skulle hjælpe med? Det er ganske barskt, at den der skal hjælpe faktisk ikke ved hvordan. Umiddelbart tror jeg desværre, at der er flere, der oplever det samme – også her i Danmark. Maj-Britt Guldin, som interviewede kom også ind på det.

Carolina Setterwall læser op fra Lad os håbe på det bedste.
Carolina Setterwall læser op fra Lad os håbe på det bedste.

Carolina Setterwalls roman, Lad os håbe på det bedste er solgt til udgivelser i 25 lande. Både i bogen og til de to events oplevede jeg Carolina Setterwall som meget åben og ærlig. Jeg håber virkelig, at Carolina og hendes roman kan være med til at gøre en forskel for andre. Jeg er i hvert fald selv meget glad for at have læst den – og jeg har helt sikkert lært en del, som jeg ikke vidste på forhånd.

Caroline Setterwalls signatur i Lad os håbe på det bedste
Caroline Setterwalls signatur i Lad os håbe på det bedste

Der var også tid til at få signeret Lad os håbe på det bedste.

Tusind tak for en god oplevelse, Carolina Setterwall og Hr. Ferdinand.

  •   

1 thought on “Bloggerevent med Carolina Setterwall

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *