Alt det andet, Events

Bloggerevent med Helle Vincentz og Jakob Melander

[reklame – indlæg om bloggerevent]

Tirsdag d. 29.01.19 var jeg til et super hyggeligt bloggerarrangement ved People’sPress med forfatterne Helle Vincentz og Jakob Melander. Begge forfattere er aktuelle med to nye romaner, Helle Vincentz med spændingsromanen, Søster min som udkom d. 31.01. og Jakob Melander med krimien, Fjenden iblandt os som udkom d. 1.2.

Det var første gang jeg besøgte People’sPress i København, så det i sig selv var jo ganske spændende. Det er altid en fornøjelse både at møde forfattere, andre bogbloggere og selvfølgelig de flinke mennesker fra forlagene.

Helle Vincentz og Jakob Melander med deres nye bøger
Helle Vincentz og Jakob Melander med deres nye bøger

Da jeg allerede har anmeldt begge bøger, så vil jeg ikke skrive så meget om dem – anmeldelserne kan læses her: Søster min og Fjenden iblandt os. Jeg vil dog lige fortælle, at Søster min er 2. del af serien om Sofie Munk. 1. del hedder Stjålne liv. Fjenden iblandt os er 6. del af krimiserien om Lars Winkler.

Helle Vincentz startede med at fortælle om Søster min – og om research og det at skabe en troværdig historie. Helle Vincentz bruger meget tid på research og kan faktisk slet ikke lade være, og nogle gange bliver det til mere, end det reelt er nødvendigt. Måske det kommer af hendes baggrund som journalist. Research udmunder sommetider i ting, som hun slet ikke selv ville være kommet i tanke om.

Det var rimelig let at få gang til informationer og til at interviewe nogle af nøglepersonerne – ofte er det dog lettest, når det ikke drejer sig om offentlig ansatte, men det er gået fint til Søster min. Det sker, at man bliver overrasket over nogle af de oplysninger man for, og det nogle gange ikke noget, som man vidste på forhånd. I forbindelse med Søster min, var en af overraskelserne i snakke med Lægemiddelstyrelsen, at man faktisk skal have sit medicin på en liste, for at der ydes tilskud til det. Ja, det var også en overraskelse for mig.

En af de ting, som jeg synes, at man ofte høre, som Helle Vincentz også nævnte er, at det er meget vigtigt at holde fokus, så man ikke bliver revet med af historien, for så kan den jo pludselig udvikle sig i den gale retning – eller måske komme til at fylde alt for meget. Søster min er på 367 sider – inden bogen blev udgivet, er der skåret 100-150 sider væk.

Ja, vi hørte meget mere – men læs Søster min selv. Start gerne med Stjålne liv.

Helle Vincentz fortæller om Søster min - og om sit forfatterskab.
Helle Vincentz fortæller om Søster min – og om sit forfatterskab.

Jakob Melander fortalte om både Fjenden iblandt os, og om sit forfatterskab.

I modsætning til Helle Vincentz, så bruger Jakob Melander så lidt tid som muligt på research, som han sagde, så er historien vigtigst, og virkeligheden skal helst ikke komme i vejen for handlingen og personerne. Jakob Melander fortalte, at hans univers er blandet af egne erindringer, anden fiktion – og i nogle tilfælde måske google-maps. Måske får han ovenikøbet mest inspiration fra anden fiktion. Men altså jeg glemte jo at høre, hvilke det fx kunne være.

I Fjenden iblandt os er det et barn, som er offeret. Det er ikke alle der er lige tilfredse med det, men som Jakob Melander siger, så er det sommetider nødvendigt. Det er han ikke den eneste forfatter jeg har hørt sige noget tilsvarende, og uanset, så tror jeg faktisk også, at den grusomhed for nogle til at læse bøgerne. Lige i dette tilfælde hører vi, at det er nødvendigt, da barn/børn repræsenterer fremtiden – og det er et vigtigt tema i denne roman.

Fjenden iblandt os er som sagt nr. 6 i serien om Lars Winkler – faktisk har den været klar siden 2017. Og det skulle vi så vente på?! Spændende nyt er dog, at der kommer en bog om Lars Winkler igen til efteråret – så det kan vi jo alle glæde os til.

Jakob Melander fortæller om sin nye bog - og om sit forfatterskab.
Jakob Melander fortæller om sin nye bog – og om sit forfatterskab.

Begge forfattere fortalte også, at de er med i skrivegrupper, hvor de læser og giver kritik af hinandens skriverier. Jeg synes, at det var meget spændende at høre om – og hvor må det være nervepirrende at høre, hvad andre synes. Jeg kunne dog også forstå på dem begge, at det er noget man skal vænne sig til.

Tid sidst havde vi tid til at få signeret vores bøger – og det er jo altid dejligt. Det var en virkelig hyggelig og lærerig eftermiddag.

Tak til Helle Vincentz, Jakob Melander og People’sPress for nogle gode timer.

Helle Vincentz har signeret Søster min
Helle Vincentz har signeret Søster min
Jakob Melander har signeret Fjenden iblandt os
Jakob Melander har signeret Fjenden iblandt os
Helle Vincentz og Jakob Melander
Helle Vincentz og Jakob Melander
  •   

1 thought on “Bloggerevent med Helle Vincentz og Jakob Melander

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *