3 stjerner, Feel good/kærlighed, Palatium Books, Tine f. 1973

Halve sandheder af Carey Heywood

Halve sandheder af Carey Heywood er 2. del i Carolinaserien. De to bøger kan læses uafhængigt af hinanden, da hovedpersonerne er “nye” men har relationer til hovedpersonerne i 1. del. Halve sandheder udkom ved Palatium Books sidst i 2018.

Bogens bagsidetekst:

“Hun troede slet ikke, at det ville komme så vidt. 

Det hele startede så uskyldigt for den populære modeblogger Lindsay Palmer. Men nu har det antaget sit helt eget liv, og problemet er, at Lindsay ikke ved, hvordan hun skal stoppe det. Og hvad værre er, hun ønsker slet ikke at stoppe det. 

Hendes daglige løgne på modebloggen er blevet både hendes største glæde og dybeste skam. Tusindvis af mennesker elsker hende, men ville de gøre det, hvis de kendte sandheden? 

Det var egentlig meningen, at Luke Jamieson bare skulle gøre sin lillesøster en lillebitte simpel tjeneste. Men tjenesten betyder, at Lindsay Palmer pludselig kommer ind i hans liv, og der er noget ganske særligt ved denne pige, som han ikke kan få ud af tankerne. Og nu er han ved at forelske sig i en pige, han i virkeligheden ikke kender. 

Han ønsker ikke andet end, at hun lukker ham ind, så han – måske – kan hjælpe hende ud af det bur, hun selv har bygget. 

Vil sandheden sætte hende fri, eller har hendes løgne allerede ødelagt alt?”

Halve sandheder af Carey Heywood
Halve sandheder af Carey Heywood

Nu har jeg jo læst En skønne dag, som er første del af Carolinaserien, så jeg vidste lidt, hvad jeg havde i vente. Som skrevet, så behøver bøgerne ikke at blive læst i sammenhæng.

Præcis som i den forrige, så er der ikke mange personer at holde styr på. Jeg ved ikke helt om jeg synes, at Lindsay og Luke er vildt godt beskrevet. De er hovedpersonerne i bogen. De virker en smule overfladisk beskrevet – og jeg må indrømme, at jeg brød mig meget lidt om Lindsay til at starte med, det bliver dog bedre, efterhånden som vi hører mere om hende. Historien er fortalt på skift af Lindsay og Luke – begge fortæller, som jeg-fortællere. Det virker rimeligt ok, men samtidig så synes jeg skiftet sker ofte, og muligheden for at komme lidt “under huden” på dem, synes jeg ikke helt trænger igennem.

Halve sandheder er selvfølgelig en kærlighedshistorie – og den er ganske sød. Desværre synes jeg, at handlingen er lidt for tynd og samtidig meget forudsigelig. Det er en skam, da jeg faktisk synes, at det er et fedt emne der bliver taget op. Sjovt nok, så bliver emnet også taget op i nyhederne i dag, så I kan fx. smutte forbi og læse denne artikel: Instagrammer afslører sandheden bag polerede billeder – feriefoto var fra en børnepool. Som titlen siger, så handler det om, at man aldrig kan vide, om de billeder man ser på fx Instagram er redigerede – og hvem er egentlig personen bag profilen?

Udover de sociale medier, så handler Halve sandheder også om mobning, og hvad mobning kan gøre ved offeret. Jeg vil ikke skrive meget mere om det, da jeg ikke vil røbe for meget –  men igen et emne, der er værd at bruge tid på. Det er ganske vigtigt.

Romanen er meget let og hurtigt læst. Den kan også læses af forholdsvis unge læsere, da scenerne i bogen ikke kan skræmme nogen væk. Og faktisk er de to vigtigste emner med de sociale medier og mobning måske lige sagen.

Jeg svingede mellem 3 og 4 stjerner. Jeg synes, at emnerne er super gode – men er endt på de 3 stjerner, da jeg synes, at jeg mangler lidt udfordring – og fortællingen bliver alt for forudsigelig. Der mangler lidt flere overraskelser og lidt dybde til personlighederne. Selvom jeg skriver sådan om Halve sandheder, så er jeg dog stadig spændt på at læse 3. del af Carolinaserien.

Halve sandheder er en romantisk og hyggelig kærlighedshistorie. Det er chick lit i den meget lette ende – og måske et fint sted at begynde, hvis man vil afprøve denne genre.

3 af 6 stjerner /Tine
3 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Palatium Books
ISBN: 9788793544796
Udgave. 1. udg. 15.12.2018
Originaltitel: Yesterday’s Half Truths
Oversætter: Camilla Enkjær Laursen
Sider. 275

1 thought on “Halve sandheder af Carey Heywood

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *