4 stjerner, Feel good/kærlighed, Palatium Books, Tine f. 1973

Dagens lys af Carey Heywood

Dagens lys af Carey Heywood er 3. og dermed sidste del af Carolinaserien. Serien handler ikke om de samme personer, så bøgerne behøver ikke at blive læst i rækkefølge. Enkelte personer fra de øvrige bøger hører vi om i periferien.

Bogens bagsidetekst:

“Krigsveteranen Mitch Brooks er i live, men holder verden ud i strakt arm. Efter et mortérangreb har han mistet sit ene ben og er nu blevet noget af en eneboer. Hans eneste ven er terapihunden Zeus, som aldrig forlader hans side. Egentlig drømmer Mitch ikke om andet end at få lov til at være i fred. Altså lige indtil han møder McKenzie. 

McKenzie Williams arbejder i en hundespa og har egentlig også brug for at blive reddet. Men det sidste hun forestiller sig er en skræmmende smuk mand, som banker vedholdende på hendes dør midt om natten. Mandens hund er ved at dø, og han insister­ er på, at hun skal hjælpe. Og det gør hun.

I ugerne der kommer render de konstant ind i hinanden, og McKenzie må hele tiden overbevise sig selv om, at hun ikke følte en gnist den nat. For livet har vist hende, at det hun engang drømte om aldrig kan blive til virkelighed.

Kommer han til at vise hende, at hun måske godt kan få det, hun ønsker sig? Og vil hun redde ham fra mørket indeni, eller bliver han for evigt gemt for dagens lys? ”

Carolinaserien af Carey Heywood med Dagens lys øverst.
Carolinaserien af Carey Heywood med Dagens lys øverst.

Carolinaserien består som sagt af 3 bøger, de to bøger før Dagens lys er En skønne dag og Halve sandheder.

Jeg kan godt se, at der også er en indholdfortegnelse i En skønne dag (1. del af serien), men det havde jeg misset. Jeg synes ikke, at indholdsfortegnelser hører hjemme i skønlitterære bøger – da det ikke er opslagbøger, men bøger der uanset indholdsfortegnelse skal læses fra start til slut. Selvfølgelig har det ikke en betydning for handlingen, men fylder mere end den gavner – især da alle kapitler har titel efter den person, som vi følger i kapitlet, og da der kun er to bliver det lidt ensformigt. Og ja, så virker det lidt mærkeligt, at der kun er i den første og i den sidste bog.

I starten af bogen fortæller Carey Heywood om, hvorfor hun har valgt at skrive om Mitch, som er den ene af hovedpersonerne. Det er dejligt at høre fra forfatteren selv, men jeg kunne godt have ønsket, at disse ord først kom efter historien, da en smule af handlingen bliver røbet. Men som skrevet, så er det fint at høre fra forfatteren selv – og jeg må erkende, at jeg ikke vidste, at der er forskel på servicehunde og terapihunde. En ganske spændende historie. Derudover er mit kendskab til proteser og amputerede legemer også ganske småt. Et af de, i hvert fald for mig, vigtige emner i bogen er udbredelse af information om PTSD – jeg tror simpelthen ikke, at vi kan høre nok om det. Så det er rigtig fint, at det kommer med i en lettere læst bog også. Med ordene fra forfatteren og selve bogen, så tror jeg, at jeg blev lidt klogere på alle de omtalte emner.

Dagens lys er som de to foregående bøger en hyggelig og ret stille kærlighedshistorie, denne er dog krydret med lidt mere action end de to forrige. Det meste af denne action handler om jalousi, men også om voldelige kærester. Jeg vil ikke skrive mere end dette, for jeg vil jo helst ikke røbe for meget. Da jeg læste bogen, synes jeg måske, at det virkede lidt for voldsomt i forhold til typen af historie – men jeg kan også godt lide, at der sker noget, så for mig fungerer det godt.

I Dagens lys fortæller Mitch og McKenzie deres historier på skift – begge som jeg-fortællere. Det betyder, at der er skift ret ofte, bogen er på 269 siger alt inkl. – og der er 24 kapitler. Fordi skiftene sker så ofte, så kommer jeg ikke helt så tæt på personerne, som jeg kunne ønske, men samtidig synes jeg heller ikke, at historien skal være længere. Et stort plus er dog, at der er meget få personer at forholde sig til ud over de to hovedpersoner. Selvom jeg godt kunne have ønsket mig at kende dem bedre, så står de alligevel rimelig tydeligt for mig – og jeg kan sagtens følge dem – og føle med dem efterhånden som historien skrider frem.

Som de øvrige bind i Carolinaserien, så er Dagens lys fint skrevet og ganske hurtigt læst. Dagens lys er både romantisk, hyggelig, vedkommende og rørende. Det er en historie, som begynderlæsere af chick lit/feel good-romaner sagtens kan starte ud med.

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Palatium Books
ISBN: 9788793699151
Udgave: 1. udg. 15.02.2019
Originaltitel: Chasing Daylight
Oversætter: Astrid Lindeloff
Sider: 269

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *