5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Team Gamer 1+2 af Natasja Erbillor

Natajsa Erbillor har skrevet en ny letlæsningsserie, Team Gamer. Serien består indtil nu af to bøger:

1. Et nyt hold
2. Turnering i klubben

Begge bøger er illustreret af Rasmus Jensen.

Team Gamer 1+2 af Natasja Erbillor
Team Gamer 1+2 af Natasja Erbillor

Bøgernes bagsidetekster:

Et nyt hold
“Leo er lige flyttet til en ny by. Han skal starte i en ny skole. Han hader det. Han vil hellere spille Zombie mod Sniper. Men så møder han Otto og Karl. De elsker også at game. Især Zombie mod Sniper. Måske kan Leo få nye venner at game med?”

Turnering i klubben
“Der er turnering i klubben. Det bedste hold vinder og går videre til næste runde. Spillet er Zombie mod Sniper! Så Team Gamer skal med. De træner dagen lang for at blive endnu bedre. Men kan de vinde?”

Bøgerne i serien indeholder selvstændige historier, men umiddelbart synes jeg, at det giver mest mening at læse bøgerne i den rigtige rækkefølge. Det kan være, at det ændre sig, når der kommer flere bøger i serien.

Begge bøger har et lixtal på 9 og et lettal på 18.

Teksten i bøgerne er skrevet med korte sætninger og i korte afsnit og teksten er i det hele taget overskueligt sat op, og er i det hele taget meget læsevenlig. De er begge på 31 sider. Serien er ikke for de allernyeste læsere, men er til de læsere, som har knækket læsekoden og er kommet i gang med selvlæsning. Bøgerne kan dog også læses højt.

Et meget stor plus er, at bøgerne er delt op i kapitler, som vil kunne give en naturlig pause i læsningen. Med kapitlerne kommer historierne også til at virke overkommelige for de læsere, som måske ikke har helt så let ved det endnu. Kapitlerne er på blot 1-2 sider – et enkelt på 3 sider. Og så kan det bestemt ikke fremhæves nok, at begge bøger er lækkert bundet ind – og på den måde signalerer “rigtig” bog og ikke “bare” letlæsning.

Opslag i Et nyt hold af Natasja Erbillor
Opslag i Et nyt hold af Natasja Erbillor

Historien i Team Gamer bliver suppleret af farverige og for historien meget relevante illustrationer. Der er ikke illustrationer på alle sider, men alligevel nok til at de kan give et lille afbræk i fortællingen, og som sagt et godt supplement til teksten. Nogle af illustrationerne fremstår ganske uhyggelige med zombier og så videre, men jeg tænker, at det mest er de læsere, som ikke kender diverse spiluniverser, som vil synes det. Der er dog også illustrationer, som er ganske hyggelige og nogle lidt sjove – der bliver vist venskaber, det modsatte køn m.v.

Jeg vil også fremhæve forsiderne, som begge passer perfekt til både indhold og målgruppe.

Opslag i Turnering i klubben af Natasja Erbillor
Opslag i Turnering i klubben af Natasja Erbillor

Hovedpersonener i Team Gamer er drenge – og vi møder kun ganske få piger. Men alligevel synes jeg, at bogen godt kan læses af begge køn. Umiddelbart vil målgruppen måske mest være børn der gamer selv – men jeg tænker, at alle børn i det mindste kender nogen der gamer – og dermed bliver historierne alligevel rimelig velkendte fra deres egen hverdag. Uanset, så synes jeg, at bøgerne rammer målgruppen perfekt. Tænk, hvor skønt det vil være, når en forælder klager over, at vedkommenes barn kun vil game og aldrig læse – og man så kan anbefale en serie som denne? Jeg tænker, at serien vil blive taget rigtig godt imod.

Team Gamer er ikke kun om spil – men også om at flytte og danne nye venskaber og måske er det slet ikke er så svært.

5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Et nyt hold – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143569
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 31

Turnering i klubben – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143576
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 31
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Team Gamer 1+2 af Natasja Erbillor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *