5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Team Gamer 3-5 af Natasja Erbillor

Der er nu kommet tre nye bind i Natajsa Erbillors letlæsningsserie, Team Gamer.

Serien består af:

1. Et nyt hold
2. Turnering i klubben
3. Bootcamp
4. Anden runde
5. Finalen

Alle bøgerne i serien er illustreret af Rasmus Jensen.

Billede af: Team Gamer 3-5 af Natasja Erbillor
Team Gamer 3-5 af Natasja Erbillor

Bøgernes bagsidetekster:

Bootcamp: “Team Gamer skal træne til den næste runde. De har travlt, hvis de skal blive gode. Men det er ikke let, når Ottos mor siger, at de skal være ude i det gode vejr. Og når pigerne er helt vilde med at heppe på dem. Kan de nå at blive gode nok til næste runde af Zombie mod Sniper?”

Anden runde: “Team Gamer skal spille næste runde i turneringen. Leo er spændt og ret nervøs. Han vil bare vinde, for så kommer Team Gamer i finalen. Men hvem skal de spille mod? Og er det andet hold bedre end Team Gamer?”

Finalen: “Team Gamer skal i finalen. Det er en stor sal. Der er mange, der ser på. Team Gamer skal spille mod Horror Kill. De ser uhyggelige ud. Kan Team Gamer slå Horror Kill og vinde hele turneringen?”

De tre bøger indeholder selvstændige historier om Team Gamer (præcis som de to første bøger) – men jeg vil alligevel anbefale, at man læser serien i den rigtige rækkefølge, da Team Gamer deltager i en turnering, og det giver mest mening, at man følger denne historie fra start til slut.

Bøgerne har alle et lixtal på 9 og et lettal på 18.

Billede af: Opslag i Bootcamp af Natasja Erbillor
Opslag i Bootcamp af Natasja Erbillor

Som man kan se på ovenstående billede (og ja, vores børn synes, at det var vildt sjovt at valgte lige faldt på det kapitel…), så er teksten opdelt i kapitler. Kapitlerne er på blot 1-3 sider. Jeg er virkelig fan af kapitler, da det giver mulighed for at holde naturlige pauser i læsningen. Da kapitlerne er så korte, kommer fortællingen heller ikke til at virke overvældende for læsere, som måske har svært ved at gabe over en lang fortælling.

Bøgerne har en fin opbygning og er meget læsevenlige. Teksten består af rimelig korte sætninger i korte afsnit. Læserne skal dog have nogenlunde styr på læsningen, da bøgerne ikke er skrevet til begynderlæserne. Som de øvrige bøger fra Forlaget Elysion vil jeg fremhæve den lækre indbinding, som giver læserne indtrykket af at have gang i en rigtig bog. Jeg tænker, at serien overordnet er tiltænkt selvlæsning – men bøgerne kan også bruges til højtlæsning til en kortere læsestund.

Billede af: Opslag i Anden runde af Natasja Erbillor
Opslag i Anden runde af Natasja Erbillor

Team Gamer har nogle flotte farverige illustrationer, som passer fint til handlingen. Der er langt fra illustrationer på alle sider, så derfor skal læserne kunne forstå teksten uden at have illustrationer at støtte sig til. Jeg synes ikke, at illustrationerne i disse tre bøger er helt så uhyggelige som enkelte var det i de første to bøger. Illustrationerne handler mest om venskaber, spilletræning og så videre.

Da jeg havde læst den tredje bog, Bootcamp tænkte jeg, at jeg manglede nogle piger i dette spilunivers – måske især fordi vi herhjemme lige har snakket om at spil også er for piger. MEN pigerne kom jo… I den fjerde bog, Anden runde, møder vi et hold, som består af piger. Det er et stor plus for serien (mix-hold ville måske have gjort sig endnu bedre). Selvom langt de fleste personer vi møder er drenge, så henvender serien sig alligevel til begge køn – måske mest til gamere, som vil kende til en del af situationerne fra deres egen hverdag. Alle andre kan dog også sagtens læse med, da nogle af temaerne sagtens kan læses af alle. Her tænker jeg på fx venskaber og fairplay – og nok også lidt på mødre, der ikke helt forstår denne verden…

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Tak til Forlaget Elysion for anmeldereksemplarerne.

Bootcamp – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772146034
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 31

Anden runde – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772146041
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 31

Finalen – 5
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772146058
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 31
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *