5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Den utroligt fjollede gådebog af Keld Petersen

Den utroligt fjollede gådebog: 61 skøre gåder for børn er skrevet og illustreret af Keld Petersen. Keld Petersen har skrevet flere gådebøger, blandt andet Læs og gæt gåder.

Bogens bagsidetekst:

“Denne utroligt fjollede gådebog indeholder 61 gåder og svar til børn og barnlige sjæle. Lær dem udenad og imponér dine venner.”

Den utroligt fjollede gådebog af Keld Petersen
Den utroligt fjollede gådebog af Keld Petersen

Den utroligt fjollede gådebog har et lixtal på 12+. Der er kun den enkelte gåde på en side – og svaret på en anden. De sværeste ord har en delestreg, så det bliver lettere at stave sig igennem.

Vi læste gåderne en aften efter maden, hvilket vil sige vi var fra 11 år og op. Bogen kan sagtens læses af og for yngre børn, men nogle af gåderne skal der nok lige tænkes lidt ekstra over, men det gælder sikkert både for børn og voksne. Bogen består både af enkelte (for de fleste) kendte gåder, men for os var der flest nye gåder.

Til hver gåde er der en fin illustration, som i nogle tilfælde måske hjælper lidt på vej – eller måske ikke. Uanset, så giver svaret på gåden rigtig meget mening, når man hører det sammen med at man ser den tilhørende illustration. Se de nedenstående billeder – men bemærk de indeholder en spoiler i form af løsning på en enkelt gåde.

 

Opslag i Den utroligt fjollede gådebog af Keld Petersen
Opslag i Den utroligt fjollede gådebog af Keld Petersen

På billedet ses også, hvordan sværere ord er delt – og hvor lidt tekst der reelt er på hver side. For at læse bogen selv, så skal man alligevel have rimelig fat i læsningen – det er jo heller ikke sjovt, hvis man ikke får læst det rigtigt. Med et lixtal på 12 og op, så er bogen heller ikke tiltænkt de allernyeste læsere. Bogen kan som skrevet sagtens deles med børn, der ikke selv kan læse teksten endnu. Den utroligt fjollede gådebog er fint indbundet – og er på 126 sider.

Opslag i Den utroligt fjollede gådebog af Keld Petersen
Opslag i Den utroligt fjollede gådebog af Keld Petersen

Selvom vores datter på 12 år læser MANGE gådebøger, så var der alligevel en stor del af gåderne, som hun aldrig havde hørt. Langt de fleste synes vi alle var super sjove – en af dem kan ses på billederne ovenover. Og det var bestemt ikke alle gåder, som var lige lette at finde et svar på! En anden ting vi snakkede om var, at Keld Petersen vist ikke er specielt vild med banjoer – men derimod har lidt kærlighed tilovers for elge. Hvorfor vi tænker sådan, må I selv læse!

Gådebøger er  stort set altid et hit blandt børn – og voksne – og jeg tænker ikke, at der kan være for mange af dem på markedet. Den utroligt fjollede gådebog var i hvert fald med til at vække vores lyst til flere gåder.

5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine + familie

Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145709
Udgave: 1. udg. 01.02.2019
Sider: 126

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *