5 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Håndværkeren af Sharon Bolton

Håndværkeren er skrevet af engelske Sharon Bolton, som har skrevet flere krimier, blandt andet Daisy i lænker og Dødsdømt. Sharon Bolton har været nomineret til CWA Gold Dagger for årets kriminalroman – og vandt i 2014 CWA Dagger in the Library for sine samlede værker.

Bogens bagsidetekst:

“Florence Loveladys karriere var sikret, da hun fik bedemanden Larry Glassbrook dømt for en række barnemord for 30 år siden. Ligesom i vores værste mareridt blev ofrene begravet … levende.

Larry tilstod forbrydelserne; sagen gav sig selv og var let at afgøre. Men nu er han død, og fortidens begivenheder begynder at gentage sig.

Tog hun fejl for alle de år siden? Eller er der langt mørkere kræfter på spil?”

Håndværkeren af Sharon Bolton
Håndværkeren af Sharon Bolton

Selvom Håndværkeren springer i tid – fra nu og 30 år tilbage i tiden, så synes jeg, at det fungerer ret godt og hænger fint sammen. Jeg er desværre stadig ikke den store fan af så mange skift i tid, men jeg kan også se, at det vist er noget, som jeg bliver nødt til at blive bedre til, da rigtig mange af de bøger jeg får i hånden har tilbageblik, som fylder en større eller mindre del af handlingen.

Hovedpersonerne er rimelig godt beskrevet, der er dog enkelte af bipersonerne, som alligevel har en ret vigtig rolle i plottet, og dem ville jeg gerne have haft bedre beskrivelser af. Jeg synes ikke, at der er vildt mange personer med – og derfor er det rimelig let at holde styr på handlingen.

Som skrevet i anmeldelsen af Dødsdømt, så synes jeg at Sharon Bolton er virkelig god til at opbygge et spændende og uhyggeligt plot. Håndværkeren har til tider en helt gyseragtigt stemning – hvem vil ikke gyse ved tanken om at blive levende begravet?! Fortællingen har en snert af noget overnaturligt – og handler også om nutidens hekse mv. det er måske ikke helt mig, men virker alligevel godt i denne historie.

I Håndværkeren hører vi også om, hvordan det var at være kvinde ved politiet i ’69. Denne bog foregår i England – men jeg synes fint, at Florence Loveladys oplevelser kan sammenlignes med Maggie Lawsons i Hævntørst af Karin Slaughter – også selvom den foregår i Atlanta i 70’erne. Kvindeundertrykkelse og ligestilling er stadig meget aktuelt – både historisk, men desværre også i nutiden.

De bøger jeg har læst indtil nu af Sharon Bolton har alle fået betegnelsen krimier – og for så vidt passer det fint nok, men jeg synes, at man uden problemer kan omtale bøgerne som værende i thriller-genren også.

Sharon Bolton skriver som altid godt og flydende – og ikke mindst fængende. Håndværkeren er en nervepirrende fortælling med et spændende og for mig lidt anderledes plot. Jeg glæder mig til at læse flere af Sharon Boltons bøger, da jeg kun synes de bliver bedre og bedre.

5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742601518
Udgave: 1. udg. 12.03.2019
Originaltitel: The Craftsman
Oversætter: Per Vadmand
Sider: 411

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Håndværkeren af Sharon Bolton

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *