5 stjerner, Børnebøger, Fantasy/science fiction, Gyldendal, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Nevermoor 1-2 af Jessica Townsend

Nevermoor-serien består indtil videre af de 2 bøger; Nevermoor – Morrigan Crows magiske prøvelser og Wundersmeden – Morrigan Crows hemmelige kraft. Serien er skrevet Jessica Townsend.

Dette er forlagets beskrivelse:

“Morrigan Crow er forbandet. Fordi hun er født på den forkerte dag, får hun skylden for enhver ulykke i landet – lige fra hjerteanfald til haglvejr – og værst af alt betyder forbandelsen, at Morrigan vil dø ved midnat på sin 11-års fødselsdag.

Men i stedet for sin hårde skæbne møder Morrigan en bemærkelsesværdig mand ved navn Jupiter North. Med skyggeagtigt mørke jagthunde og ryttere i hælene flygter de sammen til en hemmelig, magisk by ved navn Nevermoor.

Her opdager Morrigan, at Jupiter har valgt hende som sin kandidat til at blive medlem af byens mest prestigefyldte klub: Det Forunderlige Selskab. For at blive medlem skal man klare fire svære og farlige prøvelser i skarp konkurrence med hundredvis af andre børn med hvert sit unikke og fantastiske talent. Men har Morrigan overhovedet et talent? For at få lov at blive i Nevermoor og undslippe forbandelsen skal hun klare sig igennem alle fire prøvelser – og imens får hun hjælp af en ny flok venner til at finde hemmeligheden bag forbandelsen.”

Nevermoor 1-2 af Jessica Townsend
Nevermoor 1-2 af Jessica Townsend

Selvom jeg havde set Nevermoor-bøgerne mange steder og jeg havde hørt bøgerne blive rost til skyerne, vidste jeg alligevel ikke helt, hvad jeg skulle forvente af serien. Faktisk havde jeg svært ved at tro, at jeg ville bryde mig synderligt meget om dem, fordi jeg synes forsiderne så barnlige ud. Jeg er ikke helt sikker på, om jeg er den eneste, som synes de ligner børnebøger, men uanset hvad gav det heldigvis anledning til at blive positivt overrasket, for det blev jeg i hvert fald. Ligesom mange andre synes jeg, at serien fortjener en stor hyldest. Jo længere jeg kom ind i historien, jo tydeligere blev det også at bogen ikke er en børnebog. Det var sproget især med til at vise. F.eks. er jeg sikker på at størstedelen af de yngre læsere ikke ved, hvad ordet; ”kalejdoskopisk” betyder. Da jeg jo havde troet, at serien var en serie for børn, gjorde det mig glad, da sproget og handlingen viste det modsatte.

Det mest fantastiske ved Nevermoor-serien er helt klart det magiske univers, som byder på mange spændende ting. Jeg er vild med den måde, hvorpå magien og det overnaturlige bliver præsenteret i bøgerne. Alle de magiske ting, som er i universet, er også ret godt fundet på. Et godt eksempel er, at paraplyer kan bruges til at transporterer sig med – og det er bare ét eksempel ud af mange. Jeg har heller ikke haft særlig svært ved at forestille mig de mange ting, da det hele er så godt beskrevet. I serien bliver man præsenteret for mange besynderlige og sjove væsener. Både nogle som man har hørt om før og nogle som forfatteren selv har skabt. Universet er egentlig en lille smule tosset. Dog helt klart på den god måde. Den har også en humoristisk twist, uden at det går udover den spændende handling.

Nevermoor-serien var propfyldt med handling og jeg følte mig underholdt hele tiden. Det var heller ikke sådan, at jeg bare kunne gætte mig til, hvordan historiens udvikling ville udfolde sig.

Jeg har tidligere hørt at Nevermoor-serien er blevet sammenlignet med Harry Potter. Personligt synes jeg, at begge serier er helt noget for sig, men jeg tror stadig at Harry Potter fans vil være helt vilde med Nevermoor og derfor vil jeg anbefale bøgerne til dem. Serien er udover det også blevet vurderet til at være for aldersgruppen 11-16 og det synes jeg er ganske fint. Man kan dog sagtens læse den selvom man er ældre, eller yngre for dens sags skyld. Dog tror jeg, at hvis man er yngre end de 11 år, vil man få mest ud af historien, hvis den bliver læst højt.

Helt overordnet synes jeg, at Nevermoor-serien, har budt på meget spænding, mange overraskelser og ikke mindst masser af skøre og humoristiske beskrivelser. Jeg er gået for at være næsten skeptisk omkring at skulle læse serien, (på grund af forsiden) til at glæde mig helt vildt meget til, at der kommer endnu en fortsættelse. Så Nevermoor-serien kan i den grad anbefales.

5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Klara

Nevermoor – Morrigan Crows magiske prøvelser – 1
Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788702250923
Udgave: 1. udg. 30.01.2018
Originaltitel: Nevermoor – the Trials of Morrigan Crow
Oversætter: Charlotte A.E. Glahn
Sider: 376

Wundersmeden – Morrigan Crows hemmelige kraft – 2
Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788702250947
Udgave: 1. udg. 27.03.2019
Originaltitel: Wundersmith – The Calling of Morrigan Crow
Oversætter: Charlotte A.E. Glahn
Sider: 414

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *