4 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Bring mig tilbage af B.A. Paris

I marts 2019 udkom B.A. Paris’ tredje roman på dansk, Bring mig tilbage. Jeg har læst de to første bøger, Bag lukkede døre og Sammenbruddet. Den første bog var jeg vild med, men må erkende at bog nr. 2 ikke lige var mig. Jeg var spændt på, hvad jeg ville synes om Bring med tilbage, med tanke på min mening om de to første bøger.

Forlagets beskrivelse:

“Efter en ferie, holder Finn og Layla ind på en rasteplads for at gå på toilettet. Da Finn kommer tilbage, er Layla sporløst forsvundet. Det er i hvert fald, hvad han fortæller politiet. 

Ti år senere er Finn forlovet med Ellen, Laylas søster. Der er dog noget ved Ellen, som Finn ikke helt kan forstå, og han stoler måske heller ikke helt på hende, som han burde. 

Kort tid før det planlagte bryllup, får Finn et opkald om, at nogen har set Layla. Han begynder også at få e-mails fra fremmede, som ved mere, end de burde, og pludselig begynder der at dukke ting op fra Laylas fortid. 

Kan Layla være i live – og på sporet af Finn? I så fald, hvad vil hun, og hvad ved hun?”

Bring mig tilbage af B.A. Paris
Bring mig tilbage af B.A. Paris

Præcis som jeg skrev, at jeg anmeldte Sammenbruddet, så vil jeg stadig sige at B. A. Paris skriver i et flydende og meget letlæst sprog. Som de to foregående bøger, så hører Bring mig tilbage til i den letteste ende af domestic noir-genren. Bøgerne er selvstændige historier med hvert sit persongalleri, så de kan læses enkeltstående.

Både Finn og Layla er fortællere af historien, begge som jeg-fortæller. De fortæller på skift, og det kan godt forvirre mig en smule. Det sammen med det tidsmæssige perspektiv, har jeg ikke helt styr på, men deres fortælling fungerer alligevel godt. Fordi de begge er jeg-fortællere, så er det rimelig let at “komme under huden” på dem, at jeg så vist ikke er helt den store fan af nogen af dem, er så en anden sag, historien er fin alligevel. Begge personer er beskrevet fint, måske ikke dybdegående, men det er som sagt også en rimelig letlæst bog. Der er ikke mange andre personer med i bogen – så det er let at bevare overblikket. Kun få af dem har en relevant/tæt betydning for historien, så derfor er det fint med de beskrivelser, der nu er.

Plottet i Bring mig tilbage er spændende og anderledes – og fangede mig hurtigt. Desværre synes jeg, at jeg lurede hvem “the bad guy” var lidt for tidligt. Men måske jeg bare læser for mange bøger, hvis man altså kan det!?

Og nu til det med mine forventninger. Jeg synes helt sikkert, at Bring mig tilbage har meget mere at byde på end Sammenbruddet. Jeg blev i hvert fald fanget bedre og plottet var ikke helt så gennemskueligt. Derimod synes jeg ikke, at den kommer til op på siden af Bag lukkede døre – men den synes jeg som sagt også rigtig godt om. Men uanset, så var Bring mig tilbage rigtig fin underholdning – og bogen blev slugt i en omgang.

Jeg er sikker på, at hvis man er til domestic noir, og gerne vil holde sig i den rimelig lette ende af genren, så er Bring mig tilbage et godt bud.

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742601501
Udgave: 1. udg. 2019
Originaltitel: Bring Me Bach
Oversætter: Anne Mette Poulsen
Sider: 308

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Bring mig tilbage af B.A. Paris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *