3 stjerner, Feel good/kærlighed, Klara f. 2003, Palatium Books, Ungdomsbøger/Young Adult

Forkert kys af Natalie Decker

Den første bog i serien Offsides, Forkert nummer af Natalie Decker var lige noget for mig og jeg var meget positivt overrasket. Derfor kunne jeg ikke sige nej, da jeg blev spurgt om at anmelde den næste bog i serien; Forkert kys. Forkert kys udkommer i dag, d. 31.07.19 ved Palatium Books.

Dette er forlagets beskrivelse:

“Man skulle tro, at pigen med det mest romantiske navn i verden ville have let ved at få en kæreste. Men Valentine’s Day er virkelig træls, når man er single og lidt indadvendt. Bare spørg Juliet Valentine, der virkelig hader Valentine’s Day. Hendes søster Layla er nu sammen med Tyler, hendes mors datingfirma går strygende, og det seneste påfund på skolen er ”Valentines­gaver”. Juliet har det forfærdeligt, er misundelig og ensom.

Jared Black er en af de mest populære drenge på skolen. Stjerne på fodboldholdet og den mest eftertragtede single. Men for Juliet Valentine er han nærmest usynlig. Hun er ikke imponeret, hun falder hverken for charme, komplimenter eller et godt udseende. Jared har ikke god tid, Valentine’s Day er lige om hjørnet, og han vil virkelig gerne invitere Juliet til Valentines­festen. Han har set, hvordan Tyler har vundet Layla, og synes selv, han burde have en chance hos Laylas søster. Jared forsøger sig med ”Valentines­gaverne” og prøver med dem at fortælle Juliet, hvad han føler. Det burde være nemt nok, ikke?

Men det er det slet ikke. Alle hans forsøg havner enten i papirkurven eller som kasteskyts. Juliet er ikke interesseret. Jared ender med ikke at have nogen date til Valentines­festen på skolen og indser, at der skal mere til, hvis han skal gøre sig forhåbninger om pigen, han drøm­mer om.”

Forkert kys af Natalie Decker
Forkert kys af Natalie Decker

Forkert kys og Forkert nummer er en del af en serie, men man kan man sagtens læse bøgerne hver for sig.

Jeg var meget spændt på, at komme i gang med at læse bogen, især fordi hovedpersonen ikke længere var den populære Layla, men hendes nørdede tvillingesøster, Juliet. Men jeg var faktisk ikke helt begejstret for Juliet. I slutningen af Forkert nummer, hører man kort om at Juliets kæreste, Mark, kyssede en anden pige til en fest og Forkert kys fortsætter derfra. Juliet var meget ked af det på grund af Mark og derfor lod hun det gå udover alle andre. Størstedelen af tiden kunne jeg faktisk ikke lide hende på grund af hendes ukontrollerede følelser. Hun virkede hele tiden sur og utilfreds og selvom hendes kæreste har været hende utro, så synes jeg ikke man kan tillade sig at opføre sig sådan. Jeg ved godt, at det sikkert er meningen, at man skal blive irriteret på hende, men jeg synes måske, at hun var lidt overdrevet alligevel. Man skulle hele tiden høre på hendes fordomme om fodbolddrenge og dating. Hun behandlede især ikke Jared særlig godt, som i øvrigt gjorde alt for at få hende til at kunne lide ham. Jared er nemlig dybt forelsket i Juliet og det læser man også om fra hans synsvinkel. Jared har i bogen en uendelig tålmodighed, som jeg måske synes er en tand for urealistisk, netop fordi han er så tålmodig med Juliet. For at være ærlig håbede jeg også i starten, at han bare vil droppe hende og komme videre.

Trods Juliets følelser var der stadig nogle få ting, som jeg godt kunne lide ved hende. Hun havde humor og så var hun heller ikke bange for at vise verden, hvem hun var. Hun gad ikke være ligesom alle andre eller ændre sig for at passe ind og det kunne jeg godt lide. Så måske kunne man kalde mit forhold til Juliet et ”love hate relationship”.

Da jeg som sagt var helt vild med den første bog, Forkert nummer, havde jeg mange forventninger, da jeg begyndte at læse Forkert kys. Desværre levede bogen ikke helt op til mine høje forventninger, selvom den stadigvæk var spændende og foregår i det high school miljø, som jeg så godt kan lide.

Som man nok godt kan gætte sig til, kan jeg bedre lide den første bog i serien. Jeg havde meget nemmere ved at forstå personerne i Forkert nummer og det hele virkede heller ikke så overdrevet som i Forkert kys. Jeg har dog læst, at mange er blevet rørte over Jareds kærlighed til Juliet og synes det er en meget god kærlighedshistorie, så måske er det bare mig!? Jeg kunne også sagtens læse bogen og jeg synes heller ikke at den er dårlig. Juliets følelser og Jareds kærlighed er bare lidt for meget for mig. Men jeg er næsten sikker på, at der er mange andre som vil finde historien sød og rørende.

3 af 6 stjerner /Klara
3 af 6 stjerner /Klara

Forlag: Palatium Books
ISBN: 9788793834064
Udgave: 1. udg. 31.07.2019
Originaltitel: Right Kiss Wrong Guy
Oversætter: Louise Lundberg Claesen
Sider: 302

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *