5 stjerner, Feel good/kærlighed, Klara f. 2003, Palatium Books, Ungdomsbøger/Young Adult

Forkert nummer af Natalie Decker

Forkert nummer er skrevet af den eventyrlystne YA-forfatter Natalie Decker.

Dette er forlagets beskrivelse:

“Nogle gange er forkert nummer det eneste rigtige

Layla og Tyler burde have en masse tilfælles som henholdsvis cheer­ leader og footballspiller. Men hun synes at han er den største idiot der går på skolen og han synes at hun er vildt snobbet og han kan ikke holde hende ud. Når de er i nærheden af hinanden fyger det med ironi, afvisninger og fornærmelser. De kan nærmest ikke holde ud at tale sammen.

Men da Layla ved en fejl kommer til at sende Tyler en sms, som egentlig skulle have været til pigen der sender nøgenbilleder af sig selv til hendes kæreste Adam, ved Tyler ikke at det er Layla. Han beslutter sig for at lege med, for når det kommer til stykket kan Tyler slet ikke lade være med at drille den sure pige der fyrer sms’er afsted om dick­picks, utroskab og tøsesnak.

Tyler og Layla fortsætter hemmeligt med at skrive til hinanden und­ er falske navne og mens dagene og ugerne går bliver det mere og mere alvorligt mellem dem. Og man siger jo at der ikke er langt fra had til kærlighed, men kan virkeligheden bære eller vil Layla og Tyler for evigt stå på hver sin banehalvdel?

Nogle gange er forkert nummer det eneste rigtige.”

Forkert nummer af Natalie Decker
Forkert nummer af Natalie Decker

Jeg havde slet ikke nogle forventninger til Forkert nummer, da jeg begyndte at læse. Derfor blev jeg måske ekstra positivt overrasket, da jeg fandt ud af, hvor god Forkert nummer er. Bogen fangede mig øjeblikkeligt og derfor læste jeg den på ingen tid.

I bogen følger man to personer, Layla og Tyler, som begge går i high school på samme årgang. I starten hader de begge hinanden meget, men deres forhold til hinanden ændrer sig i løbet af historien. På grund af det, synes jeg det er virkeligt fedt, at man følger både Layla og Tyler, fordi ellers tror jeg, at jeg ville have svært ved helt at forstå deres forhold til hinanden i starten. Jeg er også rigtig glad for, at man fik lov til at høre både Tylers og Laylas tanker og høre historien fra to forskellige synsvinkler.

Jeg ved ikke særlig meget om, hvordan det er at være ordblind, men jeg ret sikker på, at det bliver beskrevet ret godt i Forkert nummer. Layla er nemlig ordblind og det tager hende derfor lang tid at læse. I bogen bliver der for eksempel nævnt, hvor god hun er til matematik, men at det tager lang tid for hende at lave det alligevel, fordi hun bytter om på tallene. På den måde hjalp bogen mig med at få en bedre forståelse af, hvordan det egentlig er at være i ordblind.

Forkert nummer er oversat fra engelsk. Den følger de typiske high school ”regler” man ser fra film. Populære cheerleaders, smarte football-drenge, skabe på gangene osv. For sådan en som mig, er det virkelig spændende og sjovt, at læse om ting som karakteriserer amerikanske high schools – måske især fordi, det er min store drøm at komme på high school om 1½ år.

Noget af det eneste, jeg ikke syntes helt fungerede i Forkert nummer, er at jeg i starten havde svært ved at holde styr på personerne. Hvem er hvem og hvad er de kendt for? Jeg har sikkert læst en bog med endnu flere karakterer at skulle holde styr på og i forhold til, hvor god bogen ellers er, er det bare en småting.

Forkert nummer er YA-roman og jeg fortællingen egner sig helt sikkert også bedst til det publikum. Bogen er ikke svær i sig selv, men sproget og indholdet er for teenagere, 12+ og helst ældre. Men for dem vil jeg helt klart anbefale Forkert nummer. Jeg tror at Forkert nummer vil fange flest piger, men drenge kan sagtens læse bogen også.

5 af 6 stjerner
5 af 6 stjerner /Klara

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

Forlag: Palatium Books
ISBN: 9788793544956
Udgave: 1. udg. 14.11.2018
Originaltitel: Right Text Wrong Number
Oversætter: Rie Lund Rosenkilde
Sider: 301

1 thought on “Forkert nummer af Natalie Decker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *