5 stjerner, Feel good/kærlighed, People's, Tine f. 1973

Hele vejen til dig af Tiina Nevala og Henrik Karlsson

Hele vejen til dig er skrevet af det svenske forfatterpar Tiina Nevala og Henrik Karlsson, parret bor i Gustavsberg, som er lidt uden for Stockholm. Bogen er deres debutroman.

Forlagets beskrivelse:

“Forlagsredaktøren Liv og den fraskilte litteraturlektor Jens møder hinanden fire gange på et år. Første gang falder de i snak under nattehimlen på en strand i Grækenland. Anden gang sidder de over for hinanden i en debat på direkte tv. Tredje gang viser det sig, at de har alt for meget til fælles til ikke at mødes igen, også selvom Liv egentlig har en kæreste. Fjerde gang må både Liv og Jens se i øjnene, at de må træffe et valg: Vil de blive, hvor de er, eller tør de følge forelskelsen?”

Hele vejen til dig af Tiina Nevala og Henrik Karlsson
Hele vejen til dig af Tiina Nevala og Henrik Karlsson

Samarbejdet mellem forfatterne fungerer rigtig godt, de har i hvert fald fået fordelt arbejdet, så man ikke mærker, at det er to forfattere. Hele vejen til dig er velskrevet – og flyder fint, den er meget læsevenlig. Det er en underholdende og hyggelig kærlighedshistorie – og en rigtig flot debutroman.

Historien bliver fortalt som 3. personsfortæller, vi hører skiftevis om Liv og Jens – hvilket fungerer rigtig godt. Det føles som om, man oplever historien fra begge sider og ikke kun den ene. Jeg synes ret godt om både Liv og Jens, som er personligheder, som de fleste vil kunne genkende. Jeg læste bogen stort set i et stræk, fordi jeg jo måtte vide, hvordan det ville gå for de to. Udover at være en kærlighedshistorie, så er det også en fortælling om overvejelser om livet, arbejdet og drømme for fremtiden. Og så kan jeg jo ikke lade være med at synes godt om det miljø, som fortællingen foregår i/handler om; en litteraturlektor og en forlagsredaktør. Det er rigtig spændende at høre om bogens vej ud i verden – og ikke mindst hvordan den bliver taget imod og hvad det medfører. (Om det så er tæt på sandheden eller ej er faktisk ikke helt vigtigt).

Der er ikke mange personer med i fortællingen, så det er let at holde styr på de vigtige. Måden historien er fortalt på, får både historie og persongalleri til at virke rimeligt troværdigt og realistisk. Der er enkelte ting, som ikke lige er mig – men i det store og hele betyder det ikke noget.

Hele vejen til dig er både rolig og bevægende og kaldte til tider tårene frem. En chick lit/feel good-roman med lidt kød på – og som fans af denne genre helt sikkert vil synes om.

Jeg har læst flere kærlighedshistorier på det sidste – og Hele vejen til dig hører helt sikkert til i den bedre ende.

5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788772006925
Udgave: 1. udg. 2019
Originaltitel: För såna som oss
Oversætter: Christa Leve Poulsen
Sider: 397

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Hele vejen til dig af Tiina Nevala og Henrik Karlsson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *