5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

My og Otto passer dyr 1-2 af Puk Krogsøe

My og Otto passer dyr er en ny letlæsningsserie skrevet af Puk Krogsøe. Der er indtil videre kommet 3 bøger i serien, denne anmeldelse beskæftiger sig med de to første bøger. Bøgerne handler om My og Otto, som gerne vil tjene nogle penge på at passe dyr for folk.

1. Frøen
2. Kælegrise
3. Den store edderkop

Fra bøgernes bagsidetekster:

Frøen: “My og Otto elsker alle dyr – næsten. Otto er bange for frøet. Og da de to skal passe en farlig oksefrø, får de et problem.”

Kælegrise: “My og Otto elsker dyr. De tror, det er nemt, da de skal passe to kælegrise. Men pludselig er den ene væk.”

Frøen og Kælegrise, My og Otto passer dyr 1-2 af Puk Krogsøe
Frøen og Kælegrise, My og Otto passer dyr 1-2 af Puk Krogsøe

Frøen har et lixtal på 9 og et lettal på 18, Kælegrise et lixtal på 10 og et lettal på 20. Bøgerne er delt op i kapitler, alle med overskrifter, som passer godt til indholdet. Kapitlerne er på 2-6 sider.  Teksten i begge bøger er skrevet med forholdsvis korte sætninger og i korte afsnit – og teksten er overskueligt sat op. Frøen og Kælegrise er begge virkelig velfortalte og velskrevne historier.

Serien er ikke for de allernyeste læsere, men er til de læsere, som har knækket læsekoden, men det siger lixtallene vist også. Jeg synes, at det er et stor plus, at teksten er delt op i kapitler, da kapitlerne vil kunne give en naturlig pause i læsningen – og ikke mindst, så får det bøgerne til at virke overkommelige, også for de læsere, som måske først lige har taget hul på denne sværhedsgrad.

Selvom bøgerne er markeret med et nummer i serien, så synes jeg sagtens, at bøgerne kan læses selvstændigt uden at skele til, hvilket nummer, man har fået fat i.

Opslag i Frøen af af Puk Krogsøe
Opslag i Frøen af af Puk Krogsøe

Bøgerne har hyggelige illustrationer lavet af Birgitte Ahlmann. Der er dog ikke mange illustrationer i bøgerne – langt fra på hvert opslag. I forhold til sværhedsgraden, så synes jeg antallet af illustrationer er passende, da læserne af bøger i denne sværhedsgrad ikke nødvendigvis behøver illustrationer at støtte sig til. De illustrationer der er, passer fint til teksten – og bryder denne fint.

Opslag i Kælegrise af Puk Krogsøe
Opslag i Kælegrise af Puk Krogsøe

My og Otto passer dyr er en god, hyggelig og ganske underholdende serie. Bøger om dyr vil med garanti altid have en fin målgruppe og blive taget godt imod. Jeg tænker, at de fleste børn vil kunne identificere sig med enten My eller Otto – og genkende en del ting fra deres hverdag og venskab. Det er dejligt, at hovedpersonerne er både en dreng og en pige, og at emnet heller ikke er rettet mod et bestemt køn. Udover dyr og venskaber hører vi også om at have ansvar og være små iværksættere. Hvilket barn drømmer ikke om at tjene nogle penge?

Serien er oplagt til de børn, som gerne vil læse om dyr – og måske samtidig gerne vil have lidt flere informationer, uden at skulle igang med fagbøger. Som de øvrige bøger fra forlaget er disse også flot bundet ind. Forsiderne er tiltalende og viser tydeligt, hvad bøgerne handler om. Bøgerne kan også læses højt, hvis man ønsker en kortere historie til formålet eller læseren måske har brug for lidt støtte stadig væk.

My og Otto passer dyr får en stor anbefaling herfra – vedkommende, hyggelige, sjove og lærerige historier om dyr fortalt for målgruppen. Jeg/vi glæder os til der kommer flere.

5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Frøen – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143378
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 40

Kælegrise – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143385
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 39
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “My og Otto passer dyr 1-2 af Puk Krogsøe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *