4 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Frygten af C.L. Taylor

Frygten er C.L. Taylors 4. bog, som er oversat til dansk. De forrige hed: Løgnen, Savnet og Flugten. Bøgerne er selvstændige fortællinger. C.L. Taylor har læst psykologi i Newcastle og har blandt andet arbejdet på et forlag i London. Forfatterens bøger er solgt i mere end 20 millioner eksemplarer i England.

Forlagets beskrivelse:

“Nogle gange vil din første kærlighed ikke slippe dig…

Da Lou Wandsworth stak af til Frankrig med sin lærer Mike Hughes, troede hun, at han var hendes livs kærlighed. Men Mike var ikke, hvad han så ud til at være, og han efterlod hendes liv i stykker. 

Nu, da hun er 32, finder Lou ud af, at han er involveret med teenageren Chloe Meadows. Fast besluttet på at historien ikke må gentage sig selv, vender hun hjem for at konfrontere ham med den skade, han har forvoldt. 

Men Mike er den værste slags rovdyr, og i takt med at Lou forsøger at straffe ham, bliver det klart, at hun meget vel kunne blive hans offer igen.”

Billede af: Frygten af C.L. Taylor
Frygten af C.L. Taylor

Frygten er velskrevet og ganske letlæst. Den har et spændende plot, men måske er det på nogle punkter en kende urealistisk. Der er ikke mange personer med i fortællingen, og det er derfor let at bevare overblikket. Bogens vigtigste personer, Lou og Mike er fint beskrevet – og det er forholdvis let at se dem for sig.

Der er en del spring frem og tilbage i tid. Tilbageblikkene fortæller om, hvad der skete da Lou “stak af” til Frankrig. Det er en ret vigtig del af historien, så selvom jeg ikke er så god til disse spring, så giver de fint mening, og de giver samtidig et godt indblik i, hvad der reelt skete.

Umiddelbart kan jeg godt lide Lou – og når man efterhånden lærer baggrunden for hendes handlinger at kende, så vil jeg også sige, at jeg forstår dem, selvom jeg nok ikke helt synes, at de er ok.

Da Frygten faktisk har et meget relevant – og barsk tema, så synes jeg lidt, at det er en skam, at den som skrevet på nogle punkter virker urealistisk. For der er desværre ikke noget urealistisk ved bogens tema, som jeg uden at røbe for meget godt kan skrive handler om pædofili og grooming.

Men urealistisk eller ej, så var jeg fanget af Lou og hendes historie fra start. Det er ganske umuligt ikke at holde med og af hende, selvom man ikke altid er enige i hendes handlinger. Hvem ved, hvordan man selv vil reagere? Stemningen bliver oftest ret dyster, hvilket passer godt med handlingen.

Selvom jeg ret hurtigt kunne se, hvor historien bar hen, så gemte den alligevel på et par overraskelser undervejs – både gode og mindre gode.

Nu har jeg kun læst fire af C.L. Taylors bøger, men jeg synes at Frygten er en af de bedre, og jeg glæder mig til at høre nyt fra forfatteren.

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742601532
Udgave: 1. udg. 2019
Originaltitel: The Fear
Oversætter: Marielle Nielsen
Sider: 325

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Frygten af C.L. Taylor

  1. […] Arlidge, Matthew: Bro bro brille (e-bog) Cavanagh, Steve: Løgneren – anmeldelse på vej Child, Lee: Skjult identitet – anmeldelse på vej Edvardsson, Mattias: En helt normal familie Hjorth, Michael: Manden der ikke var morder Kelly, Martha Hall: Blomstrende syrener – anmeldelse på vej Morris, Heather: Tatovøren fra Auschwitz – anmeldelse på vej Nordbo, Mads Peder: Kvinden med dødsmasken Parks, Adele: Hun var velkommen – anmeldelse på vej Reynolds, Aurora Rose: Indtil Lilly – anmeldelse på vej Taylor, C.L: Frygten […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *