4 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Intet mellemnavn af Lee Child

Intet mellemnavn er en samling af Lee Childs 12 noveller om Jack Reacher. Der er indtil videre kommet 23 romaner og nu en samling  med 12 noveller om Jack Reacher. Den sidste roman, Lærepenge er dog udkommet efter Intet mellemnavn.

Forlagets beskrivelse:

“Intet mellemnavn samler for første gang alle Lee Childs 12 noveller om actionhelten Jack Reacher. Det er den ultimative Jack Reacher-læseoplevelse, der vil få pulsen skyhøjt i vejrs hos alle fans af den hårdkogte og kløgtige eks-militærmand.

Novellerne i Intet mellemnavn følger Reacher både som teenager og voksen, fra hans første møde med kriminalitet og hans karriere i militæret, til den ensomme vandrer vi alle kender og elsker.

Intet mellemnavn giver således den dedikerede læser et indblik i, hvad der har gjort Reacher til den retfærdighedssøgende ildsjæl, som uddeler øretæver og knuser hjerter på sin vej. Lee Childs exceptionelle helt fås ikke mere ægte og rå end i Intet mellemnavn.”

Intet mellemnavn af Lee Child
Intet mellemnavn af Lee Child

I Intet mellemnavn følger vi Jack Reacher, både som barn, ung og voksen.  Det er en god måde at høre lidt mere om Jack Reachers opvækst og hans historie på. Vi hører ikke vildt meget om hans familieforhold, mest om hans bror. Men i alle historierne hører vi om Reachers berøring/involvering i kriminalitet og opklaringsarbejde. Endnu engang vil jeg dog anbefale at læse mere om Reacher på Lee Childs hjemmeside.

Umiddelbart har min tanke været, når jeg har læst romanerne om Reacher, at han til tider virker en anelse for urealistisk, men mens jeg læste Intet mellemnavn tænkte jeg ikke over det. Altså det virker måske en smule urealistisk at Reacher bliver ved med “helt tilfældigt” at løbe ind i diverse problemer/udfordringer, men det er afsindig god underholdning, og at der her er hele 12 historier, er jo kun et plus.

Jeg er vild med alle novellerne. Nogle af dem har selvfølgelig mere “kød” end andre, men generelt, synes jeg rigtig godt om dem alle. Jeg synes, at det er fedt med korte versioner af historier, som der måske egentlig kunne komme en hel roman ud af.

Noget jeg synes ekstra godt om, er at vi møder Reacher i flere forskellige miljøer – præcis som i romanerne. De fleste af de romaner jeg har læst om Reacher foregår i USA, så måske derfor er det ekstra fedt at opleve ham “ude i verden”. Flere foregår andre steder, men jeg har kun haft fat i en enkelt.

Når man har læst en eller flere af romanerne om Reacher, så er det svært ikke at drage paralleller – og netop derfor er det virkelig godt, at ting går i igen og er genkendelige, så man får indtryk af, at det virkelig er den samme person, som man hører om.

Det er meget forskellige noveller, men de er alle skrevet i bedste “Jack Reacher-ånd”. Faktisk tror jeg, at det er den bedste bog om Reacher, som jeg har læst – men… jeg tror måske, at jeg synes ekstra godt om den, fordi jeg i forvejen kender Reacher – og jeg er vild med, at jeg nu kan lære ham lidt bedre at kende. Om jeg havde fået det samme ud af Intet mellemnavn uden forgående kendskab til Reacher ved jeg ikke rigtigt. Intet mellemnavn kan dog sagtens læses uden kendskab til Reacher, da det er afsluttede historier.

Intet mellemnavn er helt sikkert et “must read” for Reacher-fans – og jeg tror, at jeg nu vil få meget mere ud af den næste bog, jeg læser i serien.

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742600320
Udgave: 1. udg. 16.10.2019
Originaltitel: No Middle Name
Oversætter: Rasmus Klitgaard Hansen
Sider: 382

5 thoughts on “Intet mellemnavn af Lee Child

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *