5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Hjemsøgt 1-4 af Lone Halkjær

Hjemsøgt er en ny letlæsningsserie skrevet af Lone Halkjær.  Det er ikke så lang tid siden, jeg anmeldte Små gys af Jørn Jensen, hvor begynderlæserne kan snuse lidt til en gyser, Hjemsøgt er i samme genre, men for de lidt mere garvede læsere – og med lidt bedre nerver.

Der er kommet 4 bøger i serien:

1. Den hvide hund
2. Det slutter ved  midnat
3. Alene i huset
4. Ånden i huset

Billede af: Hjemsøgt 1-4 af Lone Halkjær
Hjemsøgt 1-4 af Lone Halkjær

Bøgernes bagsidetekster:

Den hvide hund: “Den hvide hund stopper Emil, da han er på vej hjem i mørket. Den truer ham. Der er ikke langt hjem, men hvordan kommer han forbi hunden? Måske kan den bil, der kommer mod ham, hjælpe?”

Det slutter ved midnat: “Det er snart midnat, og jeg står alene på kirkegården. Jeg skal hente en ring på en grav, men uhyggelig monstre forfølger mig. En zombie, en mumie, en sort kappe og bagerst løber et rigtigt skelet.”

Alene i huset: “Adam er alene hjemme med sin storebror, Felix. Adam hører nogen banke på ruden. Felix er nede i kælderen, da Adam ser en skelethånd forsvinde bag glasset. Lidt efter banker det igen. Denne gang på den anden ende af huset.”

Ånden i huset: “Mia vågner og ser en tåge midt i det værelse, hun deler med sin søster, Freja. Tågen gør Mia bange, da den svæver hen mod hendes seng. Næste dag prøver Freya at skræmme Mia, men det skulle hun aldrig have gjort.”

Billede af: Opslag i Den hvide hund af Lone Halkjær
Opslag i Den hvide hund af Lone Halkjær

Hjemsøgt er som skrevet ikke til de allerførste læsere. Lixtallet i alle bøger er 9 og lettallet 19. Men det er ikke kun på grund af sværhedsgraden, at jeg mener, at bøgerne henvender sig til lidt ældre læsere – det er bestemt også på grund af, at det er gyserhistorier, som for nogen måske kan virke lidt skræmmende. Både tekst og illustrationer virker ganske uhyggelige.

Forrest i bøgerne er en indholdsfortegnelse, som giver læsere en fin introduktion til kapitelinddeling. Kapitlerne er af varierende længde med passende titler, som dækker indholdet i kapitlet godt.

Billede af: Opslag i Det slutter ved midnat af Lone Halkjær
Opslag i Det slutter ved midnat af Lone Halkjær

Bøgerne i serien er velfortalte og rigtig uhyggelige på bedste gyservis. Jeg må dog erkende, at jeg synes bedst om de to første bøger, da de har et lidt sjovt tvist (måske jeg bare har misset det i de to sidste bøger…).

Det er Rasmus Jensen som har lavet de virkelig gode illustrationer. Illustrationerne passer perfekt til handlingen – og understøtter både læsningen og den ret uhyggelige handling. Jeg er ganske vild med dem.

Opslag i Alene i huset af Lone Halkjær
Opslag i Alene i huset af Lone Halkjær

Jeg har tidligere nævnt, at bøgerne er opdelt i kapitler. Hvis nogle skulle være i tvivl, så er jeg meget glad for kapitelinddeling, da det giver mulighed for en naturlig pause i læsningen. Teksten er yderligere delt i passende afsnit med rimelig enkle sætninger. Tekstens opsætning og illustrationerne gør teksten læsevenlig – men man skal have nogenlunde fat i læsningen, da der ikke er illustrationer til at støtte læsningen på alle sider (se ovenstående billede).

Billede af: Opslag i Ånden i huset af Lone Halkjær
Opslag i Ånden i huset af Lone Halkjær

Lone Halkjær har skrevet en fed gyserserie. Hjemsøgt kan læses af både børn (med gode nerver) og unge – ja voksne som jeg, kan også godt være med. Forsiderne signalerer tydeligt, hvad bøgerne indeholder, så jeg er ikke i tvivl om, at bøgerne vil blive “snuppet” af den rigtige målgruppe.

Jeg må lige til slut endnu engang fremhæve Rasmus Jensen illustrationer – de er SÅ gode.

5 store stjerner til Hjemsøgt fra mig.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Den hvide hund – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145327
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 22

Det slutter ved midnat– 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145334
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 23

Alene i huset – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145464
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 22

Ånden i huset – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145471
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 23
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *