5 stjerner, Carlsen, Klara f. 2003, Krimi/spænding, Ungdomsbøger/Young Adult

Echo Ridge af Karen M. McManus

Jeg havde i lang tid gerne villet læse noget af Karen M. McManus. Derfor sagde jeg selvfølgelig ja, da jeg blev spurgt om jeg ville læse Echo Ridge.

Forlagets beskrivelse:

“Echo Ridge er en lille by, og Ellery har aldrig været der før, men hun har hørt om den. Det var der, hendes moster forsvandt som 17-årig. Og for blot fem år siden blev byen landskendt, da årets homecoming queen blev myrdet. Nu skal Ellery bo der sammen med sin tvillingebror hos sin bedstemor, som hun knap nok kender.

Byen er billedskøn, men gemmer på hemmeligheder. Og nogen truer med at gøre årets homecoming lige så farlig, som den var for fem år siden.

Ellery kender alt til hemmeligheder. Hendes mor har dem, hendes bedstemor har dem. Og efterhånden som Ellery lærer mere om Echo Ridge, står det klart: Alle skjuler noget. Men hemmeligheder kan være farlige – og de fleste er ikke gode til at holde på dem. I Echo Ridge er det bedst at holde sine hemmeligheder for sig selv…”

Krimi-genren er ikke den genre, som jeg har læst flest bøger i. Faktisk har jeg kun læst ganske få krimibøger og det gør mig måske til en meget nem læser at imponere. Men uanset hvad, er jeg i hvert fald meget imponeret over Echo Ridge.

Billede af: Echo Ridge af Karen M. McManus
Echo Ridge af Karen M. McManus

Echo Ridge er en rigtig krimihistorie med en morder og nogle ofre. Jeg er vild med miljøet i historien og det faktum at byen, Echo Ridge, er en lille by hvor alle ved, hvem alle er. Jeg tror ikke historien vil have haft den samme effekt, hvis den i stedet foregik i en storby. Bogen giver mig lidt nogle Riverdale vibes og hvis man er vild med Riverdale-serien, er jeg næsten sikker på, at man også vil synes om Echo Ridge. Ligesom i Riverdale fylder de unge mennesker en stor del af historien og det passer godt med, at bogen er en YA roman. Hovedpersonen i historien er Ellery, men man følger også Malcolm og historien bliver skiftevis fortalt af dem. Selvom jeg ikke har fået et ”forhold” til nogle af karaktererne eller decideret holdt med nogle af dem, så synes jeg alligevel at bogen karaktermæssigt har skabt nogle realistiske karakterer, som alle bidrager til, at bogen er spændende. For spændende er den!

Echo Ridge klarede virkelig at holde mig fanget og jeg havde til tider svært ved at slippe den. Sproget i bogen er flydende og appellerer godt til målgruppen. Det var også medvirkende til, at jeg havde nemt ved at forestille mig handlingen og de scener som blev beskrevet.

Personligt blev jeg selv meget overrasket over hvem ”manden bag det hele” var, men igen kan det også være, fordi jeg ikke er vant til at læse krimier. Desværre syntes jeg at slutningen gik en lille smule stærkt og at der manglede noget videre baggrund til allersidst. Dette var lidt en skam, da jeg havde store forventninger til slutningen og fordi det ellers havde været en god læseoplevelse.

Men alt i alt er Echo Ridge en rigtig god bog med konstant spænding og nye spørgsmål, som dukker op mens man læser. Jeg kan nu allerede afsløre, at jeg er begyndt på at læse En af os lyver, også skrevet af Karen M. McManus, fordi jeg simpelthen ikke kunne få nok af Echo Ridge.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Klara
5 af 6 stjerner /Klara

Forlag: CarlsenPuls
ISBN: 9788711903179
Udgave: 1. udg. 2019
Originaltitel: Two can keep a secret
Oversætter: Dorthe Hjort Jensen
Sider: 368

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Echo Ridge af Karen M. McManus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *