5 stjerner, Carlsen, Klara f. 2003, Krimi/spænding, Ungdomsbøger/Young Adult

En af os lyver af Karen M. McManus

En af os lyver af Karen M. McManus har stået i min bogreol rigtig længe. Så vidt jeg husker, er den en af de bøger, som jeg selv har købt, bare fordi jeg synes at den så spændende ud. Så da jeg blev færdig med Echo Ridge, som også er skrevet af Karen M. McManus, besluttede jeg at det var på tide at gå i gang med En af os lyver.

Forlagets beskrivelse:

“En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning:

Brownyn, stræberen, som er på vej mod Yale og altid følger reglerne.

Addy, skønheden, som har lagt sit liv i hænderne på sin kæreste.

Nate, forbryderen, som er skolens lokale pusher.

Cooper, stjernen, som er alle pigers drøm og skolens baseball-stjerne.

Og Simon, outsideren, som er manden bag skolens berygtede gossip-app.

… men Simon kommer ikke ud af lokalet i live den mandag. Og tirsdag havde han planlagt at poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?”

Det der først vakte min interesse ved En af os lyver var den meget fangede bagsidetekst. Det ville ærlig talt undre mig, hvis der var en som læste bagsideteksten, uden at finde den en lille smule interessant, for hold da op! Bagsidetekst og forlagets beskrivelse er ret tæt på hinanden.

Billede af: En af os lyver af Karen M. McManus
En af os lyver af Karen M. McManus

En af os lyver bliver fortalt af de 4 unge som var med til eftersidningen, da Simon døde. I starten var jeg lidt skeptisk overfor, at bogen skulle have så mange hovedpersoner og jeg tvivlede på at det rent faktisk ville fungere. Men det gjorde det. Faktisk var det noget af det, som bidrog til, at jeg som læser sad med en undren og bare blev nødt til at læse videre. For når bogen bliver fortalt af 4 karakterer som alle er mistænkt for mord og alle virker uskyldige, hvem kan man så stole på?

Selvom man som læser ikke kan stole på nogen, kom jeg alligevel til at holde af bogens 4 hovedpersoner og jeg synes, det var spændende at følge med i deres udvikling igennem bogen, som omstændighederne tvinger dem til at gennemgå. De sociale medier har en kæmpe indflydelse på deres udvikling og det sætter også en masse tanker i gang.

En af os lyver har mange relevante emner – Omsorgssvigt, seksualitet, sladder og pres fra andre. Jeg er sikker på, at mange unge sagtens kan relatere til disse emner, så derfor er det helt perfekt at tage emnerne op i en ungdomskrimiroman. Udover det, kører der også en kærlighedshistorie sideløbende, og dette er kun et ekstra plus.

Det som overraskede mig mest ved En af os lyver var slutningen. Hvis man har læst min tidligere anmeldelse af Echo Ridge ved man, at jeg blev meget overrasket over slutningen – måske fordi jeg ikke har læst særlig mange krimier. Igen blev jeg meget forundret over slutningen i En af os lyver, men også meget imponeret, da den var yderst tankevækkende. Derudover var der også en længere slutning til at runde historien af, i modsætning til Echo Ridge, hvor den ender mere brat og det kunne jeg godt lide.

Hvis Karen M. McManus skriver flere bøger, vil jeg helt sikkert sætte tid af til at læse dem, for hendes bøger kan klart anbefales!

Billede af: 5 af 6 stjerner /Klara
5 af 6 stjerner /Klara

Forlag: CarlsenPuls
ISBN: 9788711697474
Udgave: 1. udg. 2018
Originaltitel: One of Us is Lying
Oversætter: Dorthe Hjort Jensen
Sider: 394
__

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *