5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Kokken Konrad 1-2 af Kirsten Ahlburg

Kokken Konrad bager kage og Kokken Konrad laver pasta af Kirsten Ahlburg er 1. og 2. del af en ny letlæsningsserie om Kokken Konrad.

Bøgernes bagsidetekster:

Kokken Konrad bager kage: “Kokken Konrad sætter en kage i ovnen. Så går han ind i kroens stue. Han synger opera og danser. Han glemmer tiden. Han glemmer alt om kagen. Mon det kan gå godt? Uha, uha.”

Kokken Konrad laver pasta: “Kokken Konrad har købt en ny maskine. Den kan lave pasta. Konrad skal bare trykke på en knap. Så kan han sidde og vente. Men noget går galt!”

Billede af: Kokken Konrad 1-2 af Kirsten Ahlburg
Kokken Konrad 1-2 af Kirsten Ahlburg

Begge bøger har et lixtal på 5 og et lettal på 13. Teksten er inddelt i ganske korte afsnit, som består af forholdsvis enkle sætninger. Der er ikke særlig meget tekst på hver side, hvilket gør teksten både overskuelig og læsevenlig. Der er kun nogle få ord med mere end to stavelser. Bøgerne henvender sig til de begynderlæsere, som allerede har fået nogenlunde fat i læsningen og ikke længere læser de letteste bøger, som fx de lydrette bøger.

Selvom bøgerne er nummereret i rækkefølge, så er det selvstændige historier, som fint kan læses uafhængigt af de andre i serien.

Billede af: Opslag i Kokken Konrad bager kage af Kirsten Ahlburg
Opslag i Kokken Konrad bager kage af Kirsten Ahlburg

Bøgerne om Kokken Konrad har fine humørfyldte illustrationer af Pernille Mühlbach. Der er illustrationer på alle sider – og de fylder alle begge sider i et opslag. Illustrationerne understøtter handlingen i bøgerne fint – og de passer godt til teksten. For nogle vil illustrationerne være en stor hjælpe, når de skal læse bøgerne, da de kan støtte sig til illustrationerne, som også fortæller det meste af historien.

Billede af: Opslag i Kokken Konrad laver pasta
Opslag i Kokken Konrad laver pasta

I de to første bøger hører vi kun om Kokken Konrad og drengen Asger – men selvom det er mandlige karakterer, så henvender bøgerne sig både til drenge og piger, da emnerne er nogle begge køn kan forholde sig til.

Jeg synes, at historierne har en fin humoristisk linje – og det samme med illustrationerne. Det er nogle hyggelige fortællinger, som jeg tænker at begynderlæserne vil synes om. Jeg må lige nævne at bøgerne selvfølgelig er fint bundet ind som de øvrige bøger fra Forlaget Elysion. Derudover synes jeg rigtig godt om Pernille Mühlbachs illustrationer, som lige giver historierne det sidste pift.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Kokken Konrad bager kage – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772147024
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 21

Kokken Konrad laver pasta – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772147031
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 21
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Kokken Konrad 1-2 af Kirsten Ahlburg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *