6 stjerner, Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere, Krimi/spænding, People's

Gæsteblogger om Piger i brand

Vi er så heldige, at Maria Wendt igen er gæsteblogger på Bech’s Books. Maria skriver blogindlæg på Outsideren, hvor hendes indlæg kan findes på: Mit liv med angst. Maria har profilen maria.blogger.wendt på Instagram.

Denne gang har Maria læst og anmeldt Piger i brand af Robin Wasserman


Hvis man kan lide ”Twin Peaks”, ”True Detective” (første sæson med Woody Harrelson og Matthew McConaghey) og ”Thelma & Louise”, så er bogen”Piger i brand” lige noget for dig! Det er en fuldstændig vild læseoplevelse. Det er en rå og barsk historie om det umage venindepar, Lacey og Hannah, kaldet Dex.

Vi er i den lille by Battle Creek, Pennsylvania i starten af 1990’erne, hvor grunge, Kurt Cobain og Nirvana er det helt store.

En populær basketballspiller, Craig, findes død i skoven med et skudsår i hovedet, og bliver betragtet som selvmord. Dødsfaldet fører de to piger sammen, og der opstår et besættende og transformerende venskab mellem dem.

Lacey kommer fra en destruktiv familie med en mor, der drikker og en stedfar, kaldet Røvhullet, der er voldelig, og en lillebror, der skriger. Hannah bor sammen med sine forældre; en far der har svært ved at holde på jobs, men som støtter Hannah, og en mor, der er nedgørende, fordømmende og konfliktsky, og ikke er der for sin datter.

Craigs død skaber et trekantsdrama mellem de to veninder og skolens Drama Queen, Craigs kæreste, Nikki. Men hvorfor? Hvad har Nikki med hele sagen at gøre, og hvorfor vil hun skabe splid mellem de to veninder?

Billede af: Piger i brand af Robin Wasserman - Billede af Maria Wendt
Piger i brand af Robin Wasserman – Billede taget af Maria Wendt

”Piger i brand” er en foruroligende thriller, der lige så godt kunne være en true crime story. Den overrasker hele tiden. Selvom det er en alvorlig og dyster historie, er den skrevet med en lethed over sig i form af kække bemærkninger, rappe replikker og en ordentlig sjat sort humor. Det er lige til en Netflix-serie!

Som læser kunne jeg ikke slippe bogen, og jeg blev hurtigt draget og fascineret af historien om Lacey og Hannah. Den går til, og også over grænsen, for hvordan et venskab kan blive så intens, at det bliver både berusende, besættende og ødelæggende. Jeg kunne ikke lægge bogen fra mig, og jeg kan ikke sammenligne den med nogen anden bog, jeg har læst. ”Piger i brand” er nok den bedste bog, jeg nogensinde har læst, og jeg vil anbefale den til alle, der kan lide ungdomsbøger, der har et psykologisk tvist og krimier i true crime-genren.

Jeg er slet ikke i tvivl om at bogen skal have fuldt hus: seks stjerner. Jeg er begejstret!

/Maria Wendt

Billede af: 6 af 6 stjerner /Maria
6 af 6 stjerner /Maria

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788771802344
Originaltitel: Girls on fire
Oversætter: Nete Harsberg
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 400

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

4 thoughts on “Gæsteblogger om Piger i brand

  1. […] Bødker, Stine: Klar til kærlighed Corfixen, Kristian: Sygeplejersken Frennstedt, Tina: Hovedvej 9 Gunnis, Emily: Pigen i brevet Holm, Gretelise: På tryk – gennem et halvt århundrede Langballe, Anders: Forfra Lundberg, Sofia: I egetræets skygge Marstrand-Jørgensen, Anne Lise: Margrete I Paris, B.A: Dilemma Wasserman, Robin: Piger i brand […]

  2. […] Bussi, Michel: Den forkerte mor Bødker, Stine: Klar til kærlighed Corfixen, Kristian: Sygeplejersken Frennstedt, Tina: Hovedvej 9 Gunnis, Emily: Pigen i brevet Hertz, Rikke: Energi Holm, Gretelise: På tryk – gennem et halvt århundrede Langballe, Anders: Forfra Lundberg, Sofia: I egetræets skygge Marstrand-Jørgensen, Anne Lise: Margrete I Paris, B.A: Dilemma Teige, Trude: Mormor dansede i regnen Wasserman, Robin: Piger i brand […]

  3. […] Bussi, Michel: Den forkerte mor Bødker, Stine: Klar til kærlighed Corfixen, Kristian: Sygeplejersken Frennstedt, Tina: Hovedvej 9 Gunnis, Emily: Pigen i brevet Hertz, Rikke: Energi Holm, Gretelise: På tryk – gennem et halvt århundrede Kølle Andersen, Heidi: En rigtig dame Langballe, Anders: Forfra Lundberg, Sofia: I egetræets skygge Marstrand-Jørgensen, Anne Lise: Margrete I Paris, B.A: Dilemma Teige, Trude: Mormor dansede i regnen Wasserman, Robin: Piger i brand […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *