5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Jeppe-serien 13-16 af Jørn Jensen

Der er nu udkommet fire nye bøger (13-16) i Jørn Jensens letlæsningsserie om Jeppe og hans kammerater i fodboldklubben, Nyhøj. Der er i alt 16 bøger i Jeppe-serien. En oversigt over alle bøgerne i serien kan ses sidst i indlægget.

De fire nye bøger hedder:
Jeppe kæmper hårdt
Jeppe spiller trænings-kamp
Jeppe undgår skader
Jeppe skyder straffe

Billede af: Jeppe-serien 13-16 af Jørn Jensen
Jeppe-serien 13-16 af Jørn Jensen

Jeppe-serien handler om Jeppe og hans kammerater fra Nyhøj, som er den forboldklub, som de spiller for. Som skrevet tidligere, så mener jeg ikke, at det er nødvendigt at fortælle mere om, hvad bøgerne handler om – titler og cover-illustrationer fortæller det hele. Selvom der stort set ikke er nogen piger med i bøgerne, så tænker jeg alligevel at både drenge og piger, som er glade for forbold vil kunne lide bøgerne.

De fleste børn, der interesserer sig for fodbold, vil kunne genkende en stor del af handlingen – og de vil sikkert også kunne identificere sig med en eller flere af personerne. Selvom bøgerne er lette, så kommer de alligevel omkring en masse relevante temaer, som fx kampe, træning, retfærdighed, skader mv.  – I bog nr. 13: Jeppe træner hårdt, kommer man også lige omkring, hvordan forældre nogle gange deltager lidt for aktivt i deres børns træning – og ikke altid på en hensigtsmæssig måde. Det er nok genkendeligt både for børn og voksne.

Billede af: Opslag i Jeppe kæmper hårdt af Jørn Jensen
Opslag i Jeppe kæmper hårdt af Jørn Jensen

De forrige bøger i serien har et lixtal på 5, hvor disse har et lixtal på 6 – lettallet er dog stadig 14.

Alle bøgerne har ganske lidt tekst på hver side, og teksten er holdt i korte, enkle sætninger og et sprog, som passer fint til de læsere, som lige har knækket læsekode. Her må jeg også lige nævne, at et stor plus ved serien er, at man ikke behøver, at læse bøgerne i rækkefølge.

Bøgerne fra 5-16 er illustreret af Kim Dalsgaard, de første 4 er illustreret af Michael Pedersen. Selvom det er to forskellige illustratorer, så passer bøgerne fint sammen, og jeg tror ikke, at børn vil tænke over, at det ikke er den samme. Illustrationerne er fine og farverige – og de støtter fint op om både teksten og dermed handlingen, og de kan derved være med til at hjælpe læseren på vej, hvis der opstår tvivl.

Billede af: Opslag i Jeppe spiller trænings-kamp af Jørn Jensen
Opslag i Jeppe spiller trænings-kamp af Jørn Jensen

Selvom jeg på ingen måde er en fodbold-haj, så virker handlingen i bøgerne meget realistisk, både i forhold til træning, kampe, konkurrenter og så videre. Som skrevet tidligere, så har bøgerne nogle fine temaer ud over fodbold – og de lægger bestemt op til dialog efter endt læsning.

Bøger om fodbold vil altid være efterspurgte – og Jørn Jensen har med bøgerne om Jeppe skrevet endnu en fin serie, som helt sikkert vil glæde mange.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Seriens rækkefølge:
1. Jeppe scorer hat-trick
2. Jeppe laver en tunnel
3. Jeppes nye finte
4. Jeppe til udekamp
5. Jeppe laver en mur
6. Jeppe i hallen
7. Jeppe gider ikke film
8. Jeppe og Nadim
9. Jeppe og Mette
10. Jeppe nikker – ikke
11. Jeppe får en maskot
12. Jeppe er dommer
13. Jeppe kæmper hårdt
14. Jeppe spiller trænings-kamp
15. Jeppe undgår skader
16. Jeppe skyder straffe

Jeppe kæmper hårdt – 13
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143675
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 25

Jeppe spiller trænings-kamp – 14
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143682
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 25

Jeppe undgår skader – 15
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143699
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 25

Jeppe skyder straffe – 16
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143705
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 25

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Jeppe-serien 13-16 af Jørn Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *