5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Jeppe-serien 9-12 af Jørn Jensen

Der er nu kommet 4 bind mere i Jørn Jensens populære letlæsningsserie om Jeppe, som spiller fodbold. Der er nu i alt 12 bøger i Jeppe-serien.

De første 8 bøger:

1. Jeppe scorer hattrick
2. Jeppe laver en tunnel
3. Jeppes nye finte
4. Jeppe til udekamp
5. Jeppe laver en mur
6. Jeppe i hallen
7. Jeppe gider ikke film
8. Jeppe og Nadim

De 4 nye bøger i serien:

9. Jeppe og Mette
10. Jeppe nikker – ikke
11. Jeppe får en maskot
12. Jeppe er dommer

jeppe
Jeppe-serien 9-12 af Jørn Jensen

Hele Jeppe-serien handler om Jeppe og det hold han spiller fodbold for. Som i de foregående bøger hører vi om kampe, træning, regler, retfærdighed, godt kammeratskab mv. Alle emner som helt sikkert vil fange fodboldglade drenge – og piger. De fleste børn, der interesserer sig for fodbold, vil kunne genkende det meste af handlingen – og dermed nok også kunne identificere sig med personerne i bøgerne. I en enkelt af bøgerne dukker der en pige op, men ellers er alle personerne drenge.

Disse 4 bøger er som nr. 9-12 er illustreret af Kim Dalsgaard. Det er farverige og genkendelige illustrationer, som støtter fint op om teksten. Jonas på 10 år, som er meget glad for fodbold, men desværre ikke selv kan læse denne serie, hyggede sig med at kigge på billederne og læse de ord, han nu kan, inden jeg læste dem højt. Selvom teksterne er meget enkle, så synes han stadig rigtig godt om serien og indholdet – og mon ikke de bliver slidt op, selvom de ikke bliver læst, men oftest bare kigget i. Uanset om bøgerne bliver brugt til selvlæsning eller højtlæsning, som ved os, så er der flere ting at tale om efterfølgende.

jeppe og mette
Opslag i Jeppe og Mette af Jørn Jensen.

Alle bøger i Jeppe-serien har et lixtal på bare 5 og et lettal på 14. Der er ganske lidt tekst på hver side, og alt er holdt i korte, enkle sætninger, som passer til de læsere, som lige har fået knækket læsekoden. Serien har også det store plus, at bøgerne ikke behøver at blive læst i rækkefølge – hvilket ellers kan få nogle børn til at gå i stå med en serie. Gad vide, hvordan Jørn Jensen kan blive ved med at finde på lette læsevenlige historier, som fanger begynderlæserne? Jeg er sikker på, at han endnu engang har ramt plet med de nye bind i denne serie.

Jeppe-serien vil være super til lystlæsning for begynderlæserne – og jeg er helt sikker på, at der aldrig kan blive skrevet for mange letlæsningsbøger om fodbold.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Jeppe og Mette – 9
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772141299
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 25

Jeppe nikker – ikke – 10
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772141305
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 25

Jeppe får en maskot – 11
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772141312
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 25

Jeppe er dommer – 12
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772141329
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 25

1 thought on “Jeppe-serien 9-12 af Jørn Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *