4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Klodens krigere 1-4 af Bjarke Schjødt Larsen

Klodens Krigere er en fantasy-science fiction letlæsningsserie skrevet af Bjarke Schjødt Larsen. Serien består indtil videre af fire bøger, flere er under udarbejdelse.

1. Angreb fra Planet Xenob
2. Slim fra Jordens indre
3. På åbent hav
4. Vinter og varme

Billede af: Klodens krigere 1-2 af Bjarke Schjødt Larsen
Klodens Krigere 1-2 af Bjarke Schjødt Larsen

Fra bøgernes bagsidetekster:

Angreb fra Planet Xenob: “Isa og Ozzy er til en demo for miljøet. Men noget går galt. De får en adresse til en sær fabrik. En fabrik styret af væsener fra rummet. Væsener, som vil skade vores miljø. Kan Isa og Ozzy redde verden? Eller er det for sent for Klodens Krigere?”

Slim fra Jordens indre: “Den onde Dr. Toxin har sluppet en giftig gas fri. Den gør alle sure og får dem til at skade miljøet. Kun Isa og Ozzy kan redde os alle. Sammen med deres Dino, Trica må de tage dybt ned i byens kloak…”

På åbent hav: “Den onde mutant, Wenox forgifter havene. Han har også gjort Dr. Sapien syg. Derfor må, Klodens Krigere nu drage ud på Wenox’ base. De skal se om de kan finde en kur for at redde deres ven…”

Vinter og varme: “Dr. Toxin har sluppet to store monstre fri. De hærger nu byen og gør den kold som is og varm som lava. De er ikke sådan at stoppe, og man skal tænke sig om…”

Billede af: Klodens krigere 3-4 af Bjarke Schjødt Larsen
Klodens Krigere 3-4 af Bjarke Schjødt Larsen

Den første bog i serien har et lixtal på 10 – for de sidste tre er tallet 13. Selvom lixtallet ikke er så højt, så bør læserne alligevel have rimeligt styr på læsningen, inden de går i gang.

Bøgerne er opdelt i korte kaptiler på 1-2 sider. Alle kapitler har titler, som passer til handlingen. Disse kapitler giver, som jeg har skrevet ofte før, gode muligheder for naturlige pauser i læsningen.

De fine farverige illustrationer er lavet af Emilie Rubæk. Der er ikke illustrationer på hvert opslag, så derfor skal læserne kunne undvære dem og læse og forstå teksten uden illustrationer at støtte sig til. De illustrationer der er i bøgerne passer dog fint til handlingen – og med til at give et billede af, hvordan karakterer m.f. kan tage sig ud.

Billede af: Opslag i Angreb fra Planet Xenob af Bjarke Schjødt Larsen
Opslag i Angreb fra Planet Xenob af Bjarke Schjødt Larsen

Selvom der på nogle sider er ret meget tekst – så er kapitlerne med til at gøre bøgerne overskuelige. Nogle steder er kapitlerne opdelt i kortere afsnit, men desværre ikke alle steder – i stedet er der mange sider, hvor teksten fylder en helt side uden afsnitsdeling. På sådanne sider kan man godt miste overblikket lidt. Men teksten er trykt med en læsevenlig skrifttype – og sætningerne ofte forholdsvis korte med en enkel opbygning.

Billede af: Opslag i På åbent hav af Bjarke Schjødt Larsen
Opslag i På åbent hav af Bjarke Schjødt Larsen

Klodens krigere er faktisk en ganske skræmmende letlæsningsserie for begynderlæserne. Om den er mere skræmmende for unge eller voksne, som kan se lighederne til den verden vi lever i, skal jeg ikke kunne sige. Uanset lægger bøgerne dog op til en fin snak om den måde, som vi behandler vores jord/verden på. Jeg er vild med de referencer der er til gift, mennesker/intelligens også, når jeg læser om personerne i bøgerne: Dr. Toxin, Dr. Sapien og Venox. Om det er tiltænkt ved jeg ikke – men for mig virker det godt, især i forhold til bøgernes emner.

Selvom bøgerne er beregnet til selvlæsning og læsetræning, så kan de også godt læses højt – og begge dele opfordrer til en snak bagefter. Emnerne med forurening, miljø, klimaforanringer osv. er meget aktuelle – og uanset alder, så vil det næsten være umuligt ikke at have hørt om det.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Angreb fra Planet Xenob – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772147079
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 35

Slim fra Jordens indre – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772147086
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 32

På åbent hav – 3 
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148557
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 32

Vinter og varme – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148564
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 32

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Klodens krigere 1-4 af Bjarke Schjødt Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *