4 stjerner, Grønningen 1, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Mit navn er Viktor af M. Monteau

Mit navn er Viktor af Marianne Monteau er 3. del af krimiserien med politiassistenten Lucy Kiehl som hovedperson. Den første bog hedder Jeg er den skyldige – og nummer to er Satans yngel.

Forlagets beskrivelse:

Politiassistent Lucy Kiehl er udlånt til Københavns politi og så småt på vej tilbage til Aarhus, da en kendt byggematador brutalt skydes ned i sin have på Frederiksberg. Og hvor den hårdtprøvede enke, midt i sorgen over sin mands død, skal føre virksomheden videre, må Lucy og hendes kolleger arbejde i døgndrift for at løse mysteriet om mordet på den magtfulde mand. Efterhånden som Lucy graver sig dybere ned i sagen, går det op for hende, at glansbilledet af den ellers så vellidte familie krakelerer. For hvem var egentlig Bernt Thaulows venner? Hvem var hans fjender? Og kan man regne med, at morderen ikke slår til igen …?

Billede af: Mit navn er Viktor af M. Monteau
Mit navn er Viktor af M. Monteau

Bøgerne om Lucy Kiehl beskæftiger sig med selvstændige forbrydelser og kan reelt godt læses uafhængigt af hinanden. Men da Lucys historie og baggrund er en stor del af handlingen – og denne er gennemgående i de indtil nu tre bøger, så vil jeg anbefale, at man læser bøgerne i den rigtige rækkefølge.

Forfatteren er rigtig god til personskildringer. Da jeg læste den første bog om Lucy var jeg ret irriteret på hende, men som tiden er gået, så virker Lucy til at få mere og mere jordforbindelse, og jeg synes, at hendes naivitet er næsten forsvundet – og jeg kan pakke det meste af min irritation væk. Udover Lucy hører vi også om nogle af hendes kolleger, hvor vi kender nogle bedre end andre. Men alle er fint beskrevet og passer til deres roller i fortællingen. Vi møder selvfølgelig også familien Thaulow; Anette, Bernt og deres sønner Kristoffer og Vittorio, som er omdrejningspunktet for denne historie. Det er ikke alle vi møder i egen karakter, af gode grunde, men i stedet bliver de beskrevet af andre – på godt og ondt.

Mit navn er Viktor foregår i et rimeligt realistisk miljø, som jeg personligt sagtens kan forestille mig. Desværre tror jeg også, at nogle af de ting der sker, er ganske autentiske (skriver ikke mere, da jeg ikke vil spoile – men kan røbe at noget af det, handler om karteller).

Plottet er interessant og virker gennemtænkt – og teksten velskrevet med fine dialoger og så videre. Opbygningen fungerer også super – og der er flere twists undervejs, som gør, at man når at tænke, at man måske har løsningen… men jeg havde ikke… Mit navn er Viktor har ikke så bestialske detaljer som de to forrige bøger. Jeg savner det lidt, da jeg tænkte, at det var en serie, hvor grusomhederne ville stå i kø, men samtidig hænger denne historie fint sammen og giver noget at tænke over, både i forhold til opklaringen, men også de temaer, som fortællingen indeholder. Kun fordi det er en mindre makaber historie end forventet – og fordi jeg synes, at fortællingen er lidt til den lange side – det tager lidt for lang tid at komme frem til “kernen”, så er Satans yngel, stadig min favorit. Dermed ikke sagt, at Mit navn er Viktor er dårlig – for det er den bestemt ikke, den er bare lidt anderledes end jeg forventede. Men jeg ser bestemt frem til at høre meget mere om Lucy Kiehl og co.

Mit navn er Viktor er en krimi om familierelationer, håb, sorg og kærlighed – og om magt og misbrug. Selvom jeg er glad for brutaliteten i de forrige bøger, så holder historien i Mit navn er Victor alligevel vand, og jeg glæder mig til følge i Lucy i den næste bog, som jeg har set er på vej!

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Grønningen 1
ISBN: 9788793825277
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 383

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Mit navn er Viktor af M. Monteau

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *