5 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Skrevet i blod af Chris Carter

Skrevet i blod er den 11. bog i krimiserien om Robert Hunter. Serien er skrevet af Chris Carter. Se rækkefølgen på bøgerne i serien nederst i indlægget.

Fra bogens bagsidetekst:

“… Den erfarne lommetyv Angela Wood er netop blevet færdig med dagens arbejde. Seks hundrede syvogfirs dollars. En god løn for femten minutters arbejde.

Da hun fejrer sin indbringende dag med en drink, fanger en af barens gæster hendes opmærksomhed, da han er ubehøvlet over for en ældre mand. Angela beslutter sig for at give ham en lærestreg og stjæler hans dyre lædertaske.

Der er hverken penge eller bærbar computer i den. Ingenting af værdi, i hvert fald ikke for Angela. Der er kun en sort, læderindbundet bog, som er overraskende tung. Da hun kommer hjem til sin lejlighed, bladrer hun af ren og skær nysgerrighed i bogen.

Og så begynder hendes livs værste mareridt.”

Billede af: Skrevet i blod af Chris Carter
Skrevet i blod af Chris Carter

Som billedet viser, så er det ved at være lidt tid siden, jeg læste Skrevet i blod. Men Chris Carters bøger om Robert Hunter er ikke nogen, man sådan lige glemmer igen, så det gør ikke så meget.

Præcis, som vi kender fra Chris Carters andre bøger, så er Skrevet i blod meget velskrevet, og trods de hårrejsende, detaljerede beskrivelser, så er den også rimelig hurtigt læst. Skrevet i blod er skrevet i samme stil, som de forrige bøger – der mangler hverken grusomhed eller ondskab. Uden at røbe alt for meget, så kan jeg vist godt skrive, at der er nogle passager, som får mig til at tænke en smule på Die Hard, hvor “Simon says”.

Skrevet i blod er som sagt den 11. bog i serien om Robert Hunter, og jeg kan ikke lade være med at tænke, at det er vildt, at Chris Carter kan blive ved med at komme op med så bestialsk og uhyggeligt et plot. Plottet er nervepirrende og har flere twists undervejs, så man ikke umiddelbart kan gætte, hvad der nu vil ske (jeg kunne i hvert fald ikke). Omdrejningspunktet er en seriemorder, der er på et niveau, som almindelige mennesker vil have svært ved at forestille sig – morderen kan snyde både læseren og politiet, hvilket er med til at gøre plottet uforudsigeligt.

Chris Carters personskildringer er rigtig gode. Vi kender jo i forvejen Robert Hunter og Carlos Garcia. Her kan det måske være en fordel, at læse de forrige bøger – for jeg synes ikke, at de bliver beskrevet afsindig dybt, men kender man den fra tidligere, så betyder det jo ikke noget. Derimod møder vi lommetyven Angela Wood. Jeg er vild med Angela – hun virker som en helt “ned på jorden-person”, som vil gå ret lang for sine egne drømme. Ja, hvor tit er det lige, at jeg fatter empati for en lommetyv? Det lykkes i hvert fald godt her.

Nogle gange føler jeg, at en bog er bestialsk, blot for at være det… Men i Skrevet i blod er der helt sikkert en mening med det. For når tingene bliver så grusomme, så kommer ondskaben ret tæt på. Historierne, som knytter sig til de makabre hændelser i denne bog, er i hvert fald sådan nogle, der kryber ind under huden på mig – og får mig til virkelig at håbe, at sådan noget aldrig finder sted!

Chris Carters bøger er grusomme, modbydelige og frygtelige – men der er noget ved Skrevet i blod, som rører mig ekstra meget. Grusomheden får ondskaben til at træde tydeligt frem – så man næsten kan føle den, selvom det blot er på skrift.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Seriens rækkefølge:

1. Krucifiks-morderen
2. Bødler
3. Stalkeren
4. Dødens kunstner
5. Dødsshowet
6. Ondskab
7. Jeg er døden
8. Mordoffer
9. Dødens galleri
10. Nemesis
11. Skrevet i blod

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742603086
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: Written in Blood
Oversætter: Rasmus Klitgaard Hansen
Sider: 429

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Skrevet i blod af Chris Carter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *