3 stjerner, Gads Forlag, Gutkind Forlag, Krimi/spænding, Lindhardt og Ringhof, Tine f. 1973

3 krimi/spænding – 3 stjerner – 4 ord

[reklame]

I dag har jeg fundet 3 krimier/spændingsromaner, som alle får 3 stjerner af mig. Bøgerne er meget forskellige fra “klassisk” krimi til thriller med en snert af gys. Desværre var alle tre lidt for “langsomme” for mig – og derfor var jeg ikke helt oppe at ringe over dem.

Som i mine forrige lignende indlæg er beskrivelserne korte – men spørg, hvis I vil vide mere.

Billede af: Mit navn er Jensen af Heidi Amsinck
Mit navn er Jensen af Heidi Amsinck

Bogen er 1. del i en ny krimiserie, som foregår i København og den har nogle fine miljøskildringer. Plottet er spændende, men lidt for roligt for mig. Samtidig er jeg heller ikke afsindig vild med den kvindelige hovedperson, journalisten Jensen. Selvom jeg ikke var helt oppe at ringe over 1. del, så er jeg alligevel så nysgerrig, at jeg også må læse efterfølgeren – og forhåbentlig synes jeg bedre om Jensen, når man lærer hende at bedre at kende. Og så ønsker jeg mig også en “Aziz”… Men det må I selv læse mere om.

Letlæst – velskrevet – familierelationer – nordisk krimi

Billede af: 3 af 6 stjerner /Tine
3 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Gutkind Forlag
ISBN: 9788743402299
Udgave: 1. udg. 2022
Originaltitel: My Name is Jensen
Oversætter: Siri Ranva Hjelm Jacobsen
Sider: 394

Den forsvundne by af Camilla Sten
Den forsvundne by af Camilla Sten

Det er en psykologisk spændingsroman med en dyster og hårrejsende stemning. Miljøbeskrivelserne er virkelig gode – stedet leder mine tanker hen på Coal Valley fra tv-serien When Calls the Heart. Jeg synes, at historien var lidt lang tid om at “komme i gang” – og den virker lang i forhold til plottet.

Spøgelsesby – sekt – familie – uhyggelig

Billede af: 3 af 6 stjerner /Tine
3 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Gads forlag
ISBN: 9788712067283
Udgave: 1. udg. 2022
Originaltitel: Staden
Oversætter: Nanna Kalkar
Sider: 412

Billede af: Under sneen af Yrsa Sigurdardottir
Under sneen af Yrsa Sigurdardóttir

Under sneen er en thriller, der foregår i et koldt og barskt miljø. Dette miljø og beskrivelserne af det leder mine tanker hen på Ragnar Jónassons trilogi. Stemningen og handlingen er foruroligende og får mig til at tænke på Stephen King, især Ondskabens Hotel. Det lyder jo umiddelbart som en bog for mig, men desværre synes jeg, at historien blev lidt langtrukket – og jeg blev aldrig rigtig opslugt af den.

mørk – hemmeligheder – overnaturligt/spøgeri – uhygge

Billede af: 3 af 6 stjerner /Tine
3 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Lindhardt og Ringhof
ISBN: 9788711997741
Udgave: 1. udg. 2022
Originaltitel: Bráðin
Oversætter: Nanna Kalkar
Sider: 350

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram

2 thoughts on “3 krimi/spænding – 3 stjerner – 4 ord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *