Alt det andet, Inspiration

Bøger om 2. verdenskrig

[reklame – indeholder anmeldereksemplarer]

Kender I det med at have børn, der ikke er synderligt interesserede i at læse? Vores yngste datter, Freya, der nu er 15 år, har aldrig været særligt begejstret for at læse – og det til trods for, at hun er ganske glad for dansk, og er med på TalentCamp i faget. Men for ganske nylig så de i klassen et interview med en mand, som havde været i Auschwitz. Freya fandt det meget interessant, og for første gang havde hun selv et ønske til noget, som hun gerne ville læse mere om, netop tiden under og omkring 2. verdenskrig.

Den første bog, som hun læste var Anne Franks dagbog. Jeg var meget spændt på, om den ville fænge hende, da vores ældste datter, Klara synes, at den var for “tung”. Men hun slugte den – og ville gerne læse mere. Så vi fandt endnu en bog i reolen – og hun er nu i gang med den 5. bog om denne tid.

Bortset fra Anne Franks dagbog er det nyere bøger, som Freya har læst og som hun planlægger at læse.

Billede af: Bøger om 2. verdenskrig
Bøger om 2. verdenskrig

Efter Anne Franks dagbog lagde Freya ud med at læse en ganske let bog, nemlig Større end engle af Carol Matas. Bogen er skrevet til børn og unge – og skiller sig måske lidt ud, da den foregår i Frankrig.

De næste bøger er skrevet til voksne, men Freya har alligevel slugt dem. Jeg har ikke været lige meget oppe at ringe over dem alle, men Freya kunne godt lide dem. Hun har læst dem i den rækkefølge de står – der er link til mine anmeldelser.

Tatovøren fra Auschwitz af Heather Morris
Cilkas rejse af Heather Morris
Hittebarnets historie af Pam Jenoff

Lige nu læser Freya:

Bibliotekaren fra Auschwitz af Antonio Iturbe

Efter disse står:

Den sidste boghandel i London af Madeline Martin
De glemte børns bog af Kristin Harmel

Den sidste har jeg også til gode endnu – så den er der ingen anmeldelse af.  Bogen er, som nogle af de førnævnte, baseret på en virkelig historie. De glemte børns bog handler om en ung kvinde, der hjælper hundredvis af børn med at flygte fra nazisterne.

Listen kan måske inspirere andre til at læse mere om denne tid. Der kan selvfølgelig føjes mange flere bøger til – og I er velkomne til at komme med forslag i kommentarfeltet.

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Bøger om 2. verdenskrig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *