4 stjerner, Krimi/spænding, Lindhardt og Ringhof, Tine f. 1973

DNA af Yrsa Sigurdardóttir

DNA af Yrsa Sigurdardóttir

DNA er den første bog i en ny krimiserie om politibetjenten Huldar og psykologen Freyja. Bogen blev kåret til årets krimi i Island i 2014.

En syvårig pige, Margrét, ser sin mor, Elísa blive myrdet i deres hjem i Reykjavik. Kort tid efter bliver endnu en kvinde myrdet – og da drabene er udført på samme makabre måde har politiet mistanke om, at det må være den samme morder der står bag. Samtidig med de to mord begynder en radioamatør, Karl, at modtage mærkelige kodede meldinger, som knytter de to ofre sammen med ham.

Da Margrét er det eneste vidne bliver en børnepsykolog, Freyja tilknyttet sagen. Samarbejdet med kriminalassistent Huldar, som leder efterforskningen kommer dog lidt skævt fra start, da Freyja og han faktisk har mødtes før. Det hjælper ikke at der samtidig er konflikter internt i politiet både på grund af manglende spor og interne problemer.

DNA af Yrsa Sigurðardóttir

Det er en super spændende krimi. De første ca. 100 sider var jeg dog meget forvirret og var sikker på, at jeg havde læst bogen før. Men da den jo er forholdsvis ny, synes jeg ikke, at det kunne passe – jeg kan heller ikke komme i tanke om, hvilken bog det er den ligner så meget. Men uanset, så er den spændende og barsk. Det var lidt svært at holde styr på de mange islandske navne i starten, men det blev bedre.

Det er nogle meget brutale mord, der bliver begået, og jeg kan som altid ikke lade være med at tænke på, hvor forfatterne dog får de forfærdelige ideer fra?

Da jeg var lidt over halvvejs gennem bogen var jeg 100% sikker på, at jeg havde gennemskuet plottet. Og det var jo altså lidt kedeligt, for så er der jo lang vej endnu, MEN jeg blev meget overrasket, for det holdt slet ikke stik, godt jeg ikke er efterforsker! Når jeg nu har læst bogen, så kan jeg vist godt se, at visse ting pegede i en anden retning end den jeg kiggede på – men det er jo perfekt, når man bliver overrasket til sidst, så spændingen ikke bliver udløst for tidligt.

Jeg glæder mig til at læse de næste bind i serien. Jeg håber ikke, at der går alt for lang tid inden de kommer. Den får 4 stjerner fra mig, den sidste mangler kun fordi jeg brugte så lang tid på at overveje, hvor jeg havde læst noget tilsvarende.

⭐⭐⭐⭐/Tine

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivelse: 2016
ISNB: 9788711556634
Sider: 479

2 thoughts on “DNA af Yrsa Sigurdardóttir

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *