4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Jubi, jeg har fået en bror! af Kirsten Ahlburg

Jubi, jeg har fået en bror! af Kirsten Ahlburg

Denne bog er 8. og sidste del af Sara serien, som er en letlæsningsserie skrevet i dagbogsform.

Saras serien handler om pigen Sara, hvis forældre er blevet skilt. Det er ikke let at skulle dele sit liv mellem to hjem. Men der er også gode ting ved det. Denne sommer skal Sara holde ferie i sommerhus sammen med sin mor – og med moderens nye kæreste Peter. Bagefter skal hun holder ferie ved sin far og hans kæreste, Gitte, som er gravid.

Inden ferien er slut har Sara fået en lillebror – ja, faktisk har hun også fået en storebror.

Bogen er illustreret af Pernille Hinnerup Jensen.

Jubi, jeg har fået en bror! af Kirsten Ahlburg

Jubi, jeg har fået en bror! er på 36 sider og som de øvrige i serien skrevet med korte kapitler skrevet i dagbogsform. Den har et lixtal på 15. Pernille Hinnerup Jensen har lavet de fine illustrationer, som er meget virkelighedstro – og som passer rigtig godt til Saras fortælling.

Både Freya (på 10 år) og jeg har læst bogen og snakket om den bagefter. Freya siger, at den som den forrige er meget let. Denne gang kendte vi lidt til forhistorien og det er helt sikkert et plus, så det er en serie, vi vil anbefale, at man læser i den rette rækkefølge. Der er stadig rigtig mange emner at forholde sig til, men Freya mener, at der er færre i denne bog – og synes lidt bedre om den end nr. 7. Jeg tænker, at det også er fordi den på en rigtig fin måde runder serien af.

Det er en rigtig relevant serie, hvor hovedemnet er hvordan man kommer igennem det, når ens forældre skal skilles. Selvom vi synes, at der er rigtig mange emner at forholde sig til i bøgerne, så er det alle emner, der relaterer sig til skilsmisse og livet efter. Freya som ikke personligt har oplevet skilsmisse, synes at fortællingerne er gode, og hun kan sagtens identificere sig med den jævnaldrende Sara. Bøgerne er dog så lette, at en del noget yngre børn også vil kunne læse dem – og her kan nogle af emnerne måske være lidt for svære uden yderligere forklaringer.

Freya har slugt K for Klara-serien af Line Kyed Knudsen – og siger, at dem der synes om bøger som den serie, sikkert også vil kunne have fornøjelse af Sara serien. Vi snakkede om, at bøgene vil kunne bruges til oplæsning – på den måde kan man få hul på emnet og derefter snakke om det.

⭐⭐⭐⭐/Freya og Tine

Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777196331
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 36

1 thought on “Jubi, jeg har fået en bror! af Kirsten Ahlburg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *