5 stjerner, Carlsen, Daniel f. 2001, Fantasy/science fiction, Ungdomsbøger/Young Adult

Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten

Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten

Bogen forgår i en lille landsby ved navn Ravnssted i Nordjylland. Den handler om en pige ved navn Anne, som er 17 år. Anne bor alene i en lejlighed med sin enormt store hund Monster. Hun er ”socialt udsat” og har boet ved 12 plejefamilier og har været i ungdomsfængsel, fordi at hun slog en dreng ved navn Peter i hovedet med et træbat, så han brækkende næsen. Anne har svært ved at få venner, hun synes ikke folk lægger mærke til hende, og når folk endelig lægger mærke til hende, kan de ikke lide hende. Annes forældre ”skred” fra Anne, da hun var 4 år.

Anne skal til at begynde i 1.g på Ravnssted gymnasium, hvor hun møder Luna, som af en eller mærkelig grund kender Anne, fordi Lunas forældre kendte Annes forældre. Anne møder også Mathias, som er en usævandlig sød fyr. Luna gør ALT for at de tre personer bliver gode venner, og hun klarer det perfekt.

Der er bare lige en ting med Anne: hun kan se fortiden i drømme. Det har hun kunnet siden hun var helt lille. Men lige da hun begynder på gymnasiet, begynder hun at se en rødhåret pige blev kvalt.

Så begynder mordene. En rødhåret pige bliver dræbt på et af de opholdssteder, hvor Anne har boet. Anne tror, det har noget at gøre med det syn hun har haft. Et par uger senere bliver en anden rødhåret pige myrdet i den by Anne bor i. Men er det ikke lidt mærkeligt,at Anne kan se fortiden? Og hvorfor sker der mord præcis de steder, Anne har tilknytning til?

Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten

Jeg elsker Ravnenes hvisken. Det er den bedste fantasybog, jeg nogensinde har læst. Jeg er vild med, hvordan Malene Sølvsten har fået al den handling/spænding ind i én bog – og der kommer jo heldigvis flere. Jeg synes også det er fedt, at bogen er baseret på den nordiske mytologi.

Jeg kan også godt lide, at man hele tiden ser man tingene fra Annes synsvinkel, som jeg-fortæller. På den måde ved vi kun, hvad Anne ved osv. Jeg kan også godt lide de personligheder vi møder, fx Elias, som er en mand, der går efter at være sammen med alle kvinder. Det er fedt at alle kapitler slutter, så man tænker, hvad sker der i næste kapitel? For så bliver man lige nødt til at læse et kaptitel mere.

Der er kun en ting i hele bogen, jeg synes kunne være bedre, og det er at en af de vigtigste personer i bogen, Svidur, møder man kun én gang. Jeg kunne godt have brugt, at man måske havde mødt ham 2-3 gange mere i løbet af bogen, for at lære ham bedre at kende.  Men ellers så vil jeg sige at denne bog er perfekt!

Jeg glæder mig til at læse 2. del når den kommer ud. Jeg vil give Ravnenes hvisken 5 ud af 5 stjerner.

⭐⭐⭐⭐⭐/Daniel

Ravnenes hvisken er nomineret til Læsernes Bogpris 2017

Læs også Klaras anmeldelse af Ravnenes hvisken

Forlag: Carlsen
ISBN: 9788711492734
Udgave: 1. udg. 2016
Sider: 706

 

3 thoughts on “Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *