4 stjerner, 5 stjerner, Alt det andet, Bøger læst..., Carlsen, LOVEBOOKS, Politikens Forlag

Sommerferielæsning på Kreta – del 2.

Så er jeg klar med sidste indlæg om vores ferielæsning. Vi fortsætter selvfølgelig med at læse, selvom vi er hjemme fra ferie – og ferien er jo heller ikke slut endnu, faktisk har børnene stadig 5 uger tilbage. Jeg har SÅÅÅ mange ulæste bøger stående, som jeg glæder mig til at læse. Det er jo, som I nok har opdaget ikke alle bøger jeg læser, som jeg også anmelder, men stort set alt hvad jeg læser, deler jeg på Instagram, så kig forbi og følg med der.

Udover de helt nye bøger, jeg havde med på ferie, havde jeg også de to første bøger af Øbro & Tornbjerg om Katrine Wraa med i kufferten. De har stået i reolen lidt tid, da jeg har gemt dem til jeg havde tid til at læse mere en enkelt af dem. De to første i serien hedder Skrig under vand og Djævlens ansigt. Jeg har også 3. del: Evas sidste nat, stående i reolen –  men jeg havde glemt at få den med…

Skrig under vand af Øbro og Tornbjerg

Forlagets beskrivelse:

Profileringseksperten Katrine Wraa, der netop er vendt hjem til Danmark efter i en årrække at have arbejdet i England, får sin sag for, da hun på sin første arbejdsdag i den danske politietat bliver bedt om at assistere ved opklaringen af et brutalt mord på en yngre fødselslæge. Ved første øjekast er der ikke meget, der tyder på, at lægen havde fjender, der ønskede ham død, men i løbet af efterforskningen går det op for Katrine Wraa og hendes makker Jens Høgh, at der er flere, som nærede et dybtfølt had til ham. Men mens de to nærmer sig et gennembrud i efterforskningen, følger en iskold morder dem fra sidelinjen. En morder, der er klar til at slå ihjel igen…

Uh, Skrig under vand er spændende. Rigtig godt opbygget plot – og super aktuelle temaer. Det er rigtig fedt med en kvindelig hovedperson – og Katrine Wraa er let at holde af. Jeg er så glad for at 2. del også var med i kufferten.

⭐⭐⭐⭐/Tine

Forlag: Politikens Forlag
ISBN: 9788756797900
Udgave: 2. udg. 2010
Sider: 310

Efter at have læst Skrig under vand gik jeg fluks i gang med at læse Djævlens ansigt – tror nok, at pigerne syntes, at jeg var en smule kedelig, da jeg hellere ville læse end med hen og se hotellets underholdning.

Djævlens ansigt af Øbro & Tornbjerg

Fra bogens bagsidetekst:

Det fokullede lig af en kvinde bliver fundet i en afbrændt bil i København, og til alles gru viser det sig, at kvinden ikke var død, da bilen brød i brand.

Drabsefterforskningen sender psykologen og profileringseksperten Katrine Wraa ud på en sag sammen med makkeren Jens Høgh, hvor hun møder kreative gangstere, mennesker der vil gøre alt for at skjule fortiden og parallelverdener med deres helt egne regler og logik.

Katrine Wraa får i sit eget private liv en meget overraskende viden, som kommer til at vende op og ned på hendes tilværelse.

Djævlens ansigt var mindst lige så spændende som Skrig under vand. Jeg er vild med Katrine Wraa og jeg glæder mig til at læse den næste bog i serien. Det er nogle rigtig barske historier, men virkelig svære at lægge fra sig, når man først er begyndt.

⭐⭐⭐⭐/Tine

Forlag: Politikens Forlag
ISBN: 9788740018332
Udgave: 6. udg. 2016 /særudgave
Sider: 506

Efter at Klara havde læst Anna og det franske kys gik hun i gang med Lola og naboens søn. Alle 3 bøger fra serien var med i kufferten.

Lola og naboens søn af Stephanie Perkins

Fra bogens bagsidetekst:

Lola har et næsten perfekt liv. Hun bor i San Francisco sammen med sine to fædre, hendes kæreste er rockmusiker, og hun er spirende modedesigner. 

Men så flytter de berygtede Bell-tvillinger Calliope og Cricket tilbage til nabolaget i huset ved siden af Lola, og en fortid fyldt med smerte og kvaler bliver gravet frem. Cricket Bell er nemlig fyren, der knuste Lolas hjerte to år tidligere.

Klara synes lidt bedre om Anna og det franske kys, end Lola og naboens søn. Hun læste den dog ganske hurtigt, så den fangede vist ret godt – og nu har hun så et stort ønske om at besøge San Francisco. Pyh, hvor bliver vores rejseønskeseddel bare længere og længere…

⭐⭐⭐⭐/Klara

Forlag: LOVEBOOKS
ISBN: 9788711562642
Udgave: 2. udg. 2016
Sider: 374

Den sidste bog jeg nåede at læse på ferien var Den underjordiske jernbane af Colson Whitehead. Jeg havde gemt den, så jeg kunne læse den på min fødselsdag. Mine forventninger var enorme, da jeg har læst rigtig mange gode anmeldelser.

Den underjordiske jernbane af Colson Whitehead

Forlagets beskrivelse:

Sekstenårige Cora er slave på en bomuldsplantage i Georgia. Hun lever i daglig angst for fornedrelse, men også med myten om sin mor, Mabel, der flygtede og klarede den. Cora og hendes ven, markslaven Cæcar, begiver sig ud på den dødsensfarlige flugt, men den fanatiske slavejæger, Ridgeway, som Mabel slap fra dengang, sætter nu alt ind på at fange hendes datter og smadre det netværk af mennesker, som hjælper de bortløbne. På sin rejse nordpå skal Cora ikke kun overliste Ridgeway og hans blodhunde, men også undgå alle de andre slavejægere, stikkere og lynchgrupper, der huserer på ruten.

Fantastisk flot, samtidig med at den er uhyre barsk og grusom – hvilket er nødvendigt for at beskrive denne del af historien korrekt. Den underjordiske jernbane er en lærerig og skræmmende fortælling om en tid i historien, som man kunne have håbet, havde lært menneskeheden en lektie om racisme, som kunne have kommet os til gavn i dag – desværre synes det ikke at være tilfældet. Jeg håber, at Den underjordiske jernbane kan være med til at gøre bare en lille forskel i nutiden. Der er evig diskussion herhjemme om, hvorvidt det er ok at bruge begreber som neger, nigger mf. Til alle der skulle være i tvivl om, hvorfor det IKKE er acceptabelt, vil jeg helt sikkert anbefale denne bog. – Ja, det vil jeg nu til alle, for det er en virkelig god fortælling.

Nu undrer I jer måske over, at den kun får 4 stjerner – det skyldes kun, at jeg synes, den var lidt svær at holde styr på, der er en del spring i mellem både personer og steder.

⭐⭐⭐⭐/Tine

Forlag: Politikens Forlag
ISBN: 9788740036854
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 299

Klaras sidste bog på ferien var Isla og jagten på lykke af Stephanie Perkins. Klara er først lige blevet færdig med bogen, så billedet er fra haven herhjemme.

Isla og jagten på lykke af Stephanie Perkins

Forlagets beskrivelse:

I tre år har Isla haft et crush på den indadvendte tegner Josh, som hun går i klasse med på School of America i Paris. I sommerferien møder hun ham tilfældigt på Manhattan, og romantikken begynder at blomstre. Men i løbet af skoleåret er både hun og Josh dog tvunget til at konfrontere de udfordringer, som alle unge par må gå igennem: familiedrama, usikkerhed omkring ens valg for fremtiden og risikoen for at blive adskilt.

Klara synes også at den sidste bog i Stephanie Perkins serie var god og rigtig romantisk. Dog er hun stadig mest glad for Anna og det franske kys. Alle tre bøger er lige noget for Klara, når hun skal vælge andet end fantasy. Bøgerne er måske til piger lige en tand ældre end Klara, men hun er glad for at have læst dem.

⭐⭐⭐⭐/Klara

Forlag: LOVEBOOKS
ISBN: 9788711562703
Udgave: 2. udg. 2016
Sider: 349

Det var lige en opsummering af vores ferielæsning for denne gang. Måske jeg vender tilbage senere med nogle mere fyldestgørende anmeldelser, men i første omgang har jeg bare så mange bøger jeg gerne vil have læst.

Rigtig god sommer til jer alle.

2 thoughts on “Sommerferielæsning på Kreta – del 2.

  1. […] Den underjordiske jernbane af Colson Whitehead. Fortællingen foregår i slavetidens USA. Den er ufattelig flot fortalt, samtidig med at den er uhyre barsk og grusom. Selvom det er en skønlitterær bog, så er det en bog jeg håber, at rigtig mange vil læse, da det helt sikkert er en fortælling, som vi også kan lære noget af i dag. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *