4 stjerner, Fantasy/science fiction, Klara f. 2003, Tellerup, Ungdomsbøger/Young Adult

Spektrum: Ursiderne af Nanna Foss

Jeg havde glædet mig SÅ meget til at få fat i Spektrum: Ursiderne, 3. del af serien. Så da jeg fandt den til Fantasyfestival 2017, skyndte jeg mig at hapse den!

Bogens bagsidetekst:

“Jeg døde da jeg var ti år. Var det ikke for drengen med de grå øjne, havde det været min eneste død.
Men jeg fik en ny chance dengang. En chance jeg ikke har tænkt mig at spilde.

16-årige Nasrin møder den dreng som reddede hendes liv da hun var lille. Han kan bare ikke huske hende, og han er ikke blevet ældre i de syv år der er gået. Desuden var han ikke blind. Men hun er helt sikker: Det er den samme person.

Drengens venner er mistroiske over for Nasrin. De snakker om uhyggelige skyggevæsner og om tidsrejser. Nasrin vil ikke blandes ind i deres mærkelige projekt. Men hun ønsker desperat at forhindre noget i fortiden. Én bestemt ting. Og måske kan det rent faktisk lykkes. Hvis hun tænker sig om. Hvis hun tager de rette beslutninger.

Spørgsmålet er om man kan ændre noget som allerede er sket. Det vil hun snart finde ud af. Det er kun et spørgsmål om tid …

URSIDERNE er tredje bind i serien SPEKTRUM, hvor venskab, kærlighed og skæbnesvangre valg bindes sammen på tværs af tid.”

Spektrum: Ursiderne af Nanna Foss

Som mange andre var jeg rigtig spændt på at finde ud af, hvem Nasrin hun er. Da man kun havde hørt om hende et par gange i bog 2, vidste man ikke noget om hende før man kom i gang med Spektrum: Ursiderne.

Jeg synes, at Nasrin er en rigtig fin karakter. Hun er en rå og intelligent person med nogle stærke holdninger. Men hun er også tynget af sorg over moren som døde for 7 år siden.

Jeg syntes, at der gik lang tid fra fortælling begyndte til at der skete noget spændende. Jeg ved godt, at Nasrin ikke kender til tidsrejserne i forvejen og at man lige skal lære hende at kende, men jeg synes stadig det tog lidt lang tid.

Ligesom de to første bøger var Ursiderne utrolig fangende. God handling med masser af spænding. Selvom det er meget det samme tema (tidsrejser, unaturlige evner, Horror vacui) synes jeg aldrig det bliver en række af gentagelser. Der sker hele tiden noget nyt og spændende. I Ursiderne handler det meget om Iris og de hemmeligheder hun gemmer på.

En anden ting, som fylder meget i den her bog, er sorgen over at have mistet nogen som er tæt på en. Man læser meget om Nasrin og hendes mor forhold, hvor tætte de var og hvor ødelagt Nasrin bliver da hendes mor døde. Derfor synes jeg også ideen med de sorte sider er rigtig god. Layoutet med de sorte sider virker meget rodet og uperfekt og passer perfekt til denne del af historien. Jeg synes det har en super effekt og fungerer rigtig godt. De sorte sider sætter fokus i de stærke følelser som Nasrin føler.

Jeg kan ikke andet end glæde mig til at den næste bog i Spektrum-serien udkommer. For daamnnn den serie er genial!

⭐⭐⭐⭐ af 5/Klara

Anmeldelse af Spektrum: Leoniderne

Anmeldelse af Spektrum: Geminiderne

Forlag: Tellerup
ISBN: 9788758823317
Udgave: 1. udg. 16.09.2017
Sider: 540

2 thoughts on “Spektrum: Ursiderne af Nanna Foss

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *