4 stjerner, Carlsen, Daniel f. 2001, Fantasy/science fiction, Ungdomsbøger/Young Adult

Ravnenes hvisken 2 af Malene Sølvsten

Ravnenes hvisken 2 af Malene Sølvsten er en fantastisk efterfølger til en af mine yndlingsbøger: Ravnenes hvisken 1.

Fra bogens bagsidetekst:

“En gammel ven opsøger Anne, dødeligt såret, og når kun lige at fortælle hende, at hendes søster er taget til fange.

For at befri sin søster må Anne selv risikere livet og krydse over til en verden, hun aldrig har set. Ukendte farer lurer, og imens bliver hun plaget af synet af sit eget mord. Men hvorfor bliver hun ved med at se det? De fik jo afværget det i tide. Eller gjorde de?

Hele sit liv er Anne blevet forladt. Nu indser hun, at for at redde sin søster må hun selv svigte dem, hun elsker. Men kan hun gøre det?”

Ravnenes hvisken 2 af Malene Sølvsten

Ligesom den første bog i serien, så hiver Ravnenes hvisken 2 dig bare lige ind i historien, så man overhovedet ikke kan få sig selv til at stoppe med at læse den.

Fortællingen om hovedpersonen Anne er bare enestående, da man virkelig lærer med hende og lærer hende at kende. Og jeg er vild med den måde Marlene Sølvsten har kunne få så meget  nordisk mytologi ind i en skønlitterær bog.

I min anmeldelse af den første fortælling i serien, skrev jeg at jeg savnede at høre mere om personen Svidur, i denne bog er han en stor del af historien. Det er jeg meget glad for, da han er en interessant person. Jeg synes også, at det er fedt at der er mere fokus på de nordiske guder. Anne kommer flere gange i kontakt med forskellige guder, som har en stor betydning på fortællingen.
Jeg kan også godt lide at historien ikke forgår i Ravnsted, som den gjorde i etteren, men derimod forgår i Hrafnheim, eller som Ragnara har omdøbt det til ”Frieheim”. Hrafnheim er næsten det ”omvendte” af vores verden Midgård. De er ikke fundet ud af elektricitet, det er okay at nedgøre kvinder og der er stadig riddere i ”Frieheim”.

Jeg synes stadig at etteren er noget bedre end bog nummer 2. Det er fordi der sker for meget i de første 200 sider, så det er svært at følge med. Og efter de 200 sider, skal man pludselig også til at vende sig til et andet univers end i starten af bogen, så det nærmest føles som en helt anden historie. Men når man så har vænnet sig til Hrafnheim, er det en fantastisk historie, der næsten kommer op på niveau som Ravnenes Hvisken 1.

Men jeg savner også lidt den humor der var i Ravnenes Hvisken 1, for den kom desværre ikke rigtigt igen i Ravnenes Hvisken 2. Men Ravnenes hvisken 2 er også meget mere seriøs, da den bruger 90% af historien på at redde Serén, så der er ikke rigtig tid til humor.

Ravnenes Hvisken 2, fortjener 4 store stjerner, da den er en fantastisk opfølgning til 1. del og serien er en virkelig god addition til fantasy-genren. Jeg anbefaler Ravnenes hvisken unge (og voksne), der er vilde med fx Harry Potter og Snigmorderens Lærling. Og hvis I ikke har fået læst 1. del – så kom i gang.

⭐⭐⭐⭐ af 5/Daniel

Læs også Klaras anmeldelse af Ravnenes hvisken 2

Forlag: Carlsen
ISBN: 9788711543375
Udgave: 1. udg. 21.06.2017
Sider: 621

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *