5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Adam og Figo 1-2 bold af Jørn Jensen

Adams Ballon og Adams Bold af Jørn Jensen er 1. og 2. del af en ny serie: Adam og Figo. Bøgerne er illustreret af Kim Dalsgaard. Begge bøger har et lixtal på 4 og et lettal på 9.

I Adams ballon har Adam en fin blå ballon, som han leger med. Men hvad sker der, hvis Figo får fat i den?

Adams bold handler om Adams røde bold, som ham og Figo leger med. Men så kommer der en stor hund og tager bolden. Hvordan kan de få bolden fra den store hund?

Adams ballon og Adams bold af Jørn Jensen

Jørn Jensen kan altså det der med letlæsningsbøger. Adam og Figo er nogle rigtige fine korte historier om Adam og hans hund, Figo. Bøgerne henvender sig til begynderlæsere, som kan gå en tak videre end lydrette bøger. Bøgerne er skrevet med korte sætninger og max 2 sætninger på hver side. Selvom der ikke er mere tekst i bøgerne, så formår de alligevel fint at fortælle et par hyggelige og for børnene nok ret genkendelige historier om Adam og Figo.

Selvom hovedpersonen i bøgerne er en dreng, så tænker jeg alligevel at bøgerne både er for piger og drenge – og måske især børn, der gerne vil læse historier, hvor der er dyr med.

Opslag i Adams bold af Jørn Jensen

Jeg synes, at det er nogle virkelig skønne illustrationer. Illustrationerne understøtter handlingen godt, og der er masser af ting at kigge på, ud over det der bliver fortalt i teksten. Illustrationen på billedet ovenover synes jeg simpelthen er så dejlig. De fleste illustrationer fylder et dobbeltopslag og sammen med den ganske korte tekst er det med til at gøre bøgerne meget overskuelige, også selvom man er en helt ny læser.

Opslag i Adams ballon af Jørn Jensen

Som de øvrige bøger fra Forlaget Elysion, så er Adam og Figo-serien flot bundet ind, og trods de mange illustrationer og den korte tekst, så vil børnene få en følelse af at kunne læse en “rigtig” bog.

Jeg vaklede lidt mellem 4 og 5 stjerner, men illustrationerne giver lige bøgerne det sidste nøk op til de 5 stjerner – så udover ros til Jørn Jensen, så er der bestemt også ros til illustratoren Kim Dalsgaard.

Jørn Jensen har skrevet mange gode letlæsningsbøger, Adam og Figo-serien føjer sig flot til listen.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5/ Tine

Adams ballon – Adam og Figo 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198250
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 17

Adams bold – Adam og Figo 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198267
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 17

2 thoughts on “Adam og Figo 1-2 bold af Jørn Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *