4 stjerner, Fantasy/science fiction, Klara f. 2003, Turbine, Ungdomsbøger/Young Adult

De tre tyste – beskytteren af Synne Kristine Eriksen

Da Synne Kristine Eriksen spurgte om jeg kunne tænke mig at læse de to første bind i serien De tre tyste var jeg slet ikke i tvivl, for de lød lige som noget for mig.

Bogens bagsidetekst: 

“Sigurd har kun en tanke i hovedet. At finde sin lillesøster Svanhild og bringe hende sikkert hjem. Men det er ikke så let, for Svanhild er blevet bortført og er nu forsvundet i Skoven, et uvejsomt sted præget af dystre kræfter, hvor klokkemagerne forsøger at holde såvel Mørket som skyggefolket på afstand.

Og da Sigurd møder klokkemageren Myrhat, går det op for ham, at ingen nogensinde har fortalt ham sandheden. Om hans hjem. Om hans forældre. Om den skov, han har boet i hele sit liv. Og om, hvad der lurer i Skovens mørke…”

De tre tyste – Beskytteren af Synne Kristine Eriksen

Jeg er meget begejstret over, hvor meget 1. del af De tre tyste fangede mig. Det er en utrolig velskrevet historie, som skabte klare billeder af universet og karaktererne.

I De tre tyste – Beskytteren følger vi to hovedpersoner, Sigurd og Myrhat. De to hovedpersoner er vidt forskellige. Sigurd er menneske og vokset op i udkanten af skoven, mens Myrhat tilhører folket klokkemagerne og er vokset op inde i skoven. Hovedpersonerne har også meget forskellige personligheder. Myrhat er meget temperamentsfuld, mens Sigurd er mere tilbageholdende og eftertænksom. Selvom de er så forskellige, synes jeg alligevel at de minder om hinanden, da de begge er meget målbevidste. Jeg har haft utrolig let ved at elske både Myrhat og Sigurd.

Det univers som forfatteren har skabt i De tre tyste er fantastisk! Jeg elsker især ideen med klokkemagerne og hele deres historie. De er fascinerende at læse om og er meget originale.

Den verden vi befinder os i er en blanding af fortidens realisme og det overnaturlige. Jeg vil mene at tidsperioden kan sammenlignes med tiden omkring vikingetiden, hvor de også ofrer ting til guderne.

De tre tyste tilhører genren fantasy. Som i mange andre fantasy bøger er der en del navne man skal huske på. Så er det dejligt at der forrest i bogen er et kort, som kan hjælpe læseren med at finde vej, når man ligesom karaktererne ikke kan finde rundt: )

Kort forrest i De tre tyste – Beskytteren af Synne Kristine Eriksen

Handlingen i De tre tyste – Beskytteren synes jeg er meget spændende. Især i slutningen sidder man med hjertet oppe i halsen, når man skal vende næste side. Jeg ser i hvert fald frem til, at jeg skal starte på 2. bind i serien.

Det eneste lille minus jeg synes der er ved bogen er at jeg havde lidt svært ved at forstå de første par kapitler. Man fik ikke rigtig forklaret noget inden, man blev kastet ind i historien – altså jeg manglede lidt mere intro.

Målgruppen for bogen vil jeg mene er 10-15 år. Hovedpersonerne er selv unge mennesker, som er på vej til at blive voksne, så unge vil nok også synes om at læse den!

Jeg er så heldig, at jeg nu kan føje endnu en signeret bog til min samling – da der var en lille hilsen fra Synne Kristine Eriksen i bogen.

Synne Kristine Eriksen har signeret De tre tyste – Beskytteren

Som skrevet er De tre tyste – beskytteren en meget spændende fantasy-roman som foregår i et univers, som jeg er vild med.

⭐⭐⭐⭐ af 5/Klara

Forlag: Turbine
ISBN: 9788740613063
Udgave: 1. udg. 2016
Sider: 307

  •   

2 thoughts on “De tre tyste – beskytteren af Synne Kristine Eriksen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *