3 stjerner, Høst og Søn, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Et stykke af månen af Camilla Wandahl

Så har jeg fået læst endnu en af de bøger, som vi var så heldige at modtage fra Camilla Wandahl. Denne gang har jeg læst ungdomsbogen Et stykke af månen.

Fra bogens bagsidetekst:

“16-årige Dina er træt af fordommene. Ja, hun har albinisme, men det betyder altså ikke, at hun er en eller anden vanskabning. Hun har bare utrolig lys hud, og så ser hun rimelig dårligt. Men ikke så dårligt, at hun ikke godt kan se, hvorfor alle pigerne på gymnasiet er vilde med Luke fra 3.a. Eller at hendes bedste ven, Michael, måske føler lidt mere end venskab for hende.”

et stykke af månen
Et stykke af månen af Camilla Wandahl

Et stykke af månen er en ungdomsroman, som handler om venskab, kærlighed og selvfølgelig albinisme. Den handler også om at tage de rette beslutninger og om at finde sig selv.

Dina er en meget fin hovedperson. Hun kan godt lide at skrive historier, og er ikke ligefrem den type der går til flest fester. Det er dog ikke lige altid, at jeg elsker hende, da jeg nogle gange ikke kan forstå eller lide de valg hun træffer. Men det er også fint, da det viser at Dina langtfra er perfekt, og hun har hendes dårlige sider. Det gør også, at hun er en meget realistisk karakter.

Jeg kan rigtig godt lide at Et stykke af månen også handler om albinisme, og om de fordomme der må følge med. Jeg har aldrig før læst en bog, hvor nogle af karaktererne har haft albinisme, så jeg synes det er rigtig spændende at læse om og det satte en masse tanker i gang. Det gør også at man husker bogen for mere, end bare at være en ungdomsroman.

Jeg havde måske en lille smule svært ved at sætte mig ind i scenerne i bogen og relatere til karaktererne. Det skyldes nok blandt andet, at jeg ikke har den rigtige alder i forhold til personerne i bogen. Jeg er heller ikke kommet ud for samme, eller lignende problemer som Dina, og har derfor svært ved at sætte mig i hendes sted. Dog er jeg sikker på, at mange andre vil kunne sætte sig ind i situationerne og relatere til historien.

Den måde som slutningen tog form på kan jeg rigtig godt lide. Det med at se om bag facaden og se, hvad der er omme bag al glitteret er en spændende udvikling. I det hele taget kan jeg rigtig godt lide slutningen, som er meget åben og viser sig på en anden måde, end jeg umiddelbart ville have forventet.

Et stykke af månen er en god ungdomsroman, som er meget realistisk. Målgruppen vil nok være de lidt ældre teenagere, i hvert fald var jeg vist lidt for ung, da den handler om gymnasieelever og deres “verden” og der er jeg ikke nået til endnu.

⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Høst & Søn
ISBN: 9788763846363
Udgave: 1. udg. 2016
Sider: 231

1 thought on “Et stykke af månen af Camilla Wandahl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *