3 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Daisy i lænker af Sharon Bolton

Sharon Bolton har, udover Daisy i lænker, skrevet flere krimier. Hun har blandt andet været nomineret til CWA Gold Dagger for årets kriminalroman.

Bogens bagsidetekst:

“Berømte mordere har fanklubber. Hamish Wolfe er ikke nogen undtagelse – til trods for at han skal sidde spærret inde resten af sit liv for mord på tre unge kvinder, får han utallige fanbreve hver eneste dag. Han beundrere er sikre på, at han er uskyldig, og at han er manden i deres liv.

Maggie Rose er noget for sig. Indesluttet og gådefuld; succesfuld advokat og bestsellerforfatter. Hun påtager sig kun de sager, hun ved, hun kan vinde.

Hamish vil have hende som sin advokat. Hun tøver, selvom hun normalt er immun over for forbryderes charme. Men måske ikke denne gang…”

Daisy i lænker af Sharon Bolton

Inden jeg fik Daisy i lænker i hånden, havde jeg læst et par anmeldelser af den, og de er virkelig gode – og det kan jeg godt forstå. Daisy i lænker har både et genialt plot og en virkelig gennemtænkt opbygning. En del af handlingen i bogen bliver formidlet ved hjælp af breve, psykolograpporter og artikler.

Som skrevet, så synes jeg virkelig at Daisy i lænker har et godt plot, og det er et spændende tema, der ligger til grund for handlingen, et tema som man nogle gange hører om i nyhederne – og som de fleste nok kan undre sig lidt over: Forelsket i en morder? – og en man oftest aldrig har mødt? Jeg tænker på en fankultur, som er løbet løbsk – men hvordan sker det lige?

Der er ret mange personer med i bogen, de fleste dog kun bi-personer. De tre vigtigste personer i Daisy i lænker er Maggie, Hamish og politimanden Pete. De tre hovedpersoner beskrives rigtig godt – eller så godt som det nu er muligt uden at røbe deres hemmeligheder. For Daisy i lænker handler om løgn og troværdighed – for hvem er egentlig skurken? Især Maggie er en mystisk, gådefuld og spændende person – man kan ikke undgå at blive nysgerrig efter at lære hende bedre at kende.

Sharon Bolton har også skrevet nogle fine miljøbeskrivelser – både miljøet i fængslet og beskrivelserne er byen, hvor en stor del af handlingen foregår er beskrevet, så det er meget let at forestille sig, hvordan der ser ud og hvordan stemningen er.

Jeg synes ikke, at Daisy i lænker “kun” er en krimi – den har også et psykologisk thriller-aspekt.

Der er flere bi-historier, nogle med stor betydning for fortællingen, og andre med noget mindre betydning – der er dog især en enkelt, som jeg har svært ved at se formålet med, den fik  mig til at forvente at høre mere, men det skete ikke, måske er det med vilje for spændingens skyld – men jeg sad desværre bare og tænkte, hvorfor det overhovedet var taget med.

Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne skrive, at jeg er helt vild med Daisy i lænker, men jeg må desværre erkende, at jeg havde meget svært ved at blive fanget. Jeg synes, at alle breve, rapporter, artikler kombineret med selve fortællingen havde virkelig svært ved at fastholde mig. Bogen er bygget op a la et puslespil, men jeg tænker, at jeg desværre ikke var helt tålmodig nok til at stykke alle brikkerne sammen på denne måde. Det er meget lang tid siden, jeg har brugt så lang tid på at læse en bog.

Til sidst vil jeg dog fremhæve, at Daisy i lænker er rigtig spændende, især hvis man er udstyret med bedre tålmodighed og overblik end jeg.

⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788776778996
Udgave: 1. udg. 2017
Originaltitel: Daisy in Chains
Oversætter: Per Vadmand
Sider: 395

3 thoughts on “Daisy i lænker af Sharon Bolton

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *