4 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Dødsdømt af Sharon Bolton

Dødsdømt er skrevet af Sharon Bolton, som har skrevet flere krimier, blandt andet Daisy i lænker, som jeg anmeldte for kort tid siden.

Forlagets beskrivelse:

“‘En kold klump i hendes hjerte fortalte hende, at hun slet ikke var undsluppet alligevel, at fem, ti, tyve år ikke var nok, at der ikke fandtes nogen flugt, og at dagen ville komme, hvor han ville finde hende.’

Lige før daggry, nær bakkerne ved den skotske grænse, bliver en ung kvinde slået ihjel på brutal vis. Samtidigt styrter en luftballon ned. Der er kun én overlevende.

Hun har set morderens ansigt – og han har set hendes. Nu vil han ikke helme, før han har udryddet det eneste vidne til sin forbrydelse.

Alene, bange, og ude af stand til at stole på nogen, flygter hun. Men den største fare er måske at finde der, hvor hun mindst venter det.”

Dødsdømt af Sharon Bolton
Dødsdømt af Sharon Bolton

Hvis I har læst min anmeldelse af Daisy i lænker, så har I nok læst, at jeg ikke var ubetinget vild med den. Men det skyldes kun bogens opbygning , da både skrivestil og plottet var rigtig godt.

Dødsdømt har en meget mere overskuelig opbygning end Daisy i lænker. Der er stadig skift i tid, men det er tydeligt markeret, og datids- og nutidshistorierne bliver fint flettet sammen, og fungerer rigtig godt for fortællingen. Så selvom jeg, som nogle nok ved, ikke er vild med sådanne skift, så er det her en del af selve historien, og jeg kan sagtens se, at det er nødvendigt.

Jeg synes, at Dødsdømt har nogle fine hovedpersoner, og de bliver også alle beskrevet ret godt, og uden at røbe for meget, så vil den dybere beskrivelse af personerne måske også spolere plottet. Især beskrivelserne af nonnerne og deres liv er jeg vild med – de får helt sikkert smilet frem på læberne i en ellers ret barsk historie.

En stor del af fortællingen foregår i Northumberland. Området virker vildere og barskere end jeg havde forestillet mig, men utroligt godt beskrevet. Efter at have læst bogen bliver jeg helt nysgerrig efter at opleve det selv. Jeg synes, at Sharon Bolton er god til at få læseren til at kunne føle atmosfæren i alle de forskellige scener, der er bogen igennem.

Sharon Bolton er virkelig god til at opbygge et spændende plot. Dødsdømt starter ud med en næsten gyseragtig virkning. På intet tidspunkt taber fortællingen sit spændingsniveau, der er gang i den hele vejen igennem. Jeg blev dog lidt forvirret i den midterste del, mest angående bogens personer, og måtte lige bladre lidt tilbage, for at få styr på det. Selvom jeg troede, at jeg havde luret, hvordan det hele hang sammen, så tog jeg fejl af det meste – og der ventede en spændende og overraskende slutning. Faktisk overraskede Dødsdømt stort set til allersidste side.

Ikke at det betyder noget for handlingen, men på forsiden af Dødsdømt står der krimi, jeg synes dog nærmere at thriller havde været passende. Men måske jeg bare har læst for mange “klassiske krimier”.

Jeg er glad for at have stiftet bekendtskab med Sharon Boltons bøger, og jeg vil helt sikkert læse flere af dem – man kan aldrig have for mange gode krimi/spændingsforfattere på sin TBR-liste.

Jeg tror ikke, at det en en bog, der kommer en fortsættelse til, men jeg kunne faktisk godt tænke mig at høre mere om der personer, som er med. Dødsdømt både starter og slutter virkelig intenst  og taber som sagt ikke noget af dette undervejs, den er overraskende, dyster og uhyggelig. Fire store stjerner fra mig til Sharon Bolton for Dødsdømt.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742600283
Udgave: 1. udg. 15.06.18
Originaltitel: Dead Woman Walking
Oversætter: Per Vadmand
Sider: 393

2 thoughts on “Dødsdømt af Sharon Bolton

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *