4 stjerner, Børnebøger, Fantasy/science fiction, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Den rosa lagune af Lise J. Qvistgaard

Den rosa lagune er Lise J. Qvistgaards 12 bog siden hun debuterede i 2012. Illustrationerne er lavet af Flemming Schmidt.

Bogens  bagsidetekst:

“Raul lever af at fiske perler. Han drømmer om at finde en af de magiske “Livets Perler”, som kun findes i Den Rosa Lagune.
Øens hersker, Prins Pepin giver ham et tilbud, han ikke kan sige nej til: Raul får ét forsøg på at hente en perle.
Hvis han klarer det,  venter rigdom og hæder. Hvis han fejler, må han betale med sit liv.
Modigt dykker Raul ned i det dybe vand, hvor ukendte farer venter ham…”

den rosa lagune
Den rosa lagune af Lise J. Qvistgaard

Den rosa lagune er en spændende fortælling for de begynderlæsere, der har fået mod på en “rigtig” bog. Den rosa lagune er på 104 sider, men har et lixtal på kun 8 og et lettal på 20. Den flotte indbinding som hardback er med til at give børnene indtryk af virkelig at have flyttet sig i forhold til de små letlæsninghæfter.

Læserne skal være klar til at undvære illustrationer, der understøtter teksten og dermed handlingen, for der er kun 7 flotte i illustrationer i hele bogen. Illustrationerne er rigtig fine og passer godt til fortællingen, men er som sagt ikke den helt store hjælp til læseren. Selvom længden måske kan virke lidt afskrækkende til at starte med, så er bogen delt op i kapitler med en passende længde, som giver mulighed for en naturlig pause i læsningen. De længste kapitler er på 8-9 sider – og teksten er brudt op i afsnit af en rimelig længde.

Handlingen i Den rosa lagune er rigtig spændende, uden at blive skræmmende uhyggelig. Bogen kan læses af både piger og drenge, da hovedpersonen er en dreng, men han får følgeskab af to piger. Nogle drenge vil måske springe over bogen på grund af den ret lyserøde forsiden – men kommer de først i gang med historien, så er jeg sikker på, at den vil fange, da der er gang i handlingen stort set fra start til slut.

Jeg tænker, at målgruppen for Den rosa lagune er 8-9 år +/- alt efter hvor god læseren er. Den rosa lagune egner sig også til oplæsning, og jeg mener målgruppen er den samme, måske lidt yngre, når der samtidig er mulighed for en snak om handlingen.

Lise J. Qvistgaard har igen skrevet en rigtig spændende letlæsningsbog – som jeg er sikker på vil blive taget godt imod. Det er som altid dejligt, når der kommer nye bøger til frilæsning for de yngste læsere, så de har noget at vælge imellem.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772142005
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 104

2 thoughts on “Den rosa lagune af Lise J. Qvistgaard

  1. […] Letlæsningsbøger: Ahlburg, Kirsten: Bob i Balle by Ahlburg, Kirsten: Bob og bussen Ahlburg, Kirsten: Bob og hunden Ahlburg, Kirsten: Bob og tyven Krogsøe, Puk: Gamle Madsens isbod Krogsøe, Puk: Manden i kælderen Krogsøe, Puk: Mission killing Krogsøe, Puk: Den onde heks Qvistgaard, Lise J.: Den rosa lagune […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *