4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Gry-serien 1-2 af Kirsten Ahlburg

Kirsten Ahlburgs nye letlæsningsserie: Gry-serien består af 2 bøger: 1. Mig og mit flytterod og 2. Mig og mit liv på landet.

Mig og mit flytterod handler om den sommer, hvor Gry flytter på landet. Gry tager blandt andet med sine veninder på loppemarked, for at finde ting til sit nye værelse.

I Mig og mit liv på landet hører vi om, hvordan Gry sneer inde og får lov at holde fri fra skolen. Da sneen forsvinder kommer der får på gården og senere et lille lam, som Gry få lov at passe.

gry-serien
Mig og mit flytterod + Mig og mit liv på landet af Kirsten Ahlburg

Både Mig og mit flytterod og Mig og mit liv på landet har et lixtal på 14. Begge bøger har fine farverige illustrationer af Birgitte Ahlmann.

Bøgerne i Gry-serien er skrevet med korte kapitler, som giver mulighed for naturlige pauser i læsningen, hvilket er rigtig godt til begynderlæserne. Det er hovedpersonen Gry, der som jeg-fortæller, fortæller historien – det synes jeg virker rigtig godt, og jeg tænker, at læserne vil føle sig tæt på hende, næsten som en ven, der fortæller dem en historie.

De fine og hyggelige illustrationer understøtter teksten og dermed læsningen fint. Der er dog ikke illustrationer på alle sider, men alligevel helt tilpas til målgruppen.

mig og mit flytterod
Opslag i Mig og mit flytterod af Kirsten Ahlburg

Jeg tænker, at målgruppen for Gry-serien er ca. 8-10 år, altså indskolingen. Umiddelbart tror jeg, at serien mest vil henvende sig til pigerne, både på grund af emner som make-up og værelsesindretning, men også fordi alle børnene i historien er piger. Og pige-læserne vil helt sikkert kunne identificere sig med Gry og hendes venner. Bøgerne handler dog også om venner, at bo på landet – og ikke mindst det at have dyr, hvilket helt sikkert vil vække interesse hos mange børn.

mig og mit liv på landet
Opslag i Mig og mit liv på landet af Kirsten Ahlburg

Som I kan se på billederne, så skal læserne have rimelig fat i læsningen, da der ikke er illustrationer, som understøtter teksten på alle sider. Der er forholdsvis meget tekst, men den er fint brudt i korte afsnit og med ret korte sætninger.

Gry-serien består af bøger, der kan læses selvstændigt, hvilket er et stort plus.

Der er små sjove hændelser i bøgerne, som både kan give noget at snakke om, men også kan give et lille smil på læben undervejs. Fx. bliver Grys far hentet af et bæltekøretøj, da han brækker armen. Der er også mindre sjove hændelse, som da et lille lam bliver afvist af sin mor – men denne del er så til gengæld ganske lærerig.

Selvom bøgerne er beregnet til læsetræning/lystlæsning, så synes jeg også, at de vil kunne bruges til oplæsning, hvis man lige mangler en kortere historie – også til børn lidt yngre end målgruppen.

Gry-serien har nogle hyggelige temaer, som jeg er sikker på vil fange de fleste læsere.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Mig og mit flytterod – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777199158
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 36

Mig og mit liv på landet – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777199127
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 36

1 thought on “Gry-serien 1-2 af Kirsten Ahlburg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *