3 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Vampyr-serien af Jørn Jensen

Vampyr-serien er en ny letlæsningsserie skrevet af Jørn Jensen. Serien består indtil videre af bøgerne: 1. Marko vil ikke være vampyr og 2. Fanget i kisten.

Bøgerne handler om Marko, som er en helt almindelig dreng – hvis man kan være det, når ens far er vampyr. Markos far glæder sig til, at Marko bliver stor nok til også at blive vampyr. Men Marko er slet ikke enig og ønsker bestemt ikke at være vampyr, han vil bare være en almindelig dreng, som kan sove om natten og være vågen om dagen. Der er dog nogle fordele ved at være vampyr, og Marko kan ikke lade være med at prøve en af dem af, men mon det ender godt?

Marko vil ikke være vampyr og Fanget i kisten af Jørn Jensen

Vampyr-serien er illustreret af Keld Petersen. Begge bøger har et lixtal på 12. Bøgerne er som de øvrige bøger fra Forlaget Elysion lækkert indbundet som hardback.

Som skrevet, så handler Vampyr-serien om en noget anderledes familie, hvor Marko bor sammen med sin far, som er vampyr. Serien er ikke en uhyggelig historie om blodtørstige vampyrer, men derimod en ret humoristisk fortælling om Marko, som bestemt ikke vil være vampyr. Der fortælles om nogle hyggelige og sjove episoder i den lille families liv – nogle gange kan man måske tænke, at det vil udvikle sig uhyggeligt, men det gør det ikke.

Både Marko vil ikke være vampyr og Fanget i kisten består af 5 kapitler, som er delt op i passende afsnit. Desværre er jeg ikke så vild med, at den første linje i hvert afsnit bliver rykket lidt ind. Jeg ved godt, at man jo faktisk gør dette, men så længe afsnittene ikke er længere, så kommer det til at virke forvirrende, og teksten ikke helt så læsevenlig, som uden disse indryk. Jeg har lige afprøvet det på vores døtre, og de er enige i dette.

marko vil ikke være vampyr
Opslag i Marko vil ikke være vampyr af Jørn Jensen

Bøgerne har illustrationer, som understøtter handlingen rigtig godt – men læseren skal dog have knækket læsekoden, da der ikke er illustrationer på alle sider og derfor er der ikke altid noget at støtte sig til. Da bøgerne ikke er skræmmende uhyggelige, så vil jeg mene at målgruppen er fra begyndelsen af indskolingen, til de børn som kan mestre læsningen af dem.

Opslag i Fanget i kisten af Jørn Jensen

Vampyr-serien kan på trods af, at hovedpersonen er en dreng, sagtens læses af begge køn – og skulle der være nogle af de yngre børn, der snakker om at læse en uhyggelig bog, men måske ikke er helt klar til det, så kunne denne serie være et godt bud.

Jørn Jensen har efterhånden skrevet mere end 500 letlæsningsbøger. Det er vildt, at han stadig kan blive ved med at finde på nyt, men rigtig dejligt, da der aldrig kan blive skrevet for mange bøger til begynderlæserne.

Desværre synes jeg ikke, at Vampyr-serien er blandt Jørn Jensens bedste letlæsningsbøger – men altså med så mange udgivelser, så vil der selvfølgelig også være nogle man synes bedre om end andre. Selvom Jørn Jensen har udgivet så mange bøger, så synes jeg ikke, at det er særlig smart, at en forfatter udgiver to bøger med præcis samme titel, heller ikke selvom der er mange år mellem udgivelserne.

Jeg kan rigtig godt lide, at bøgerne ikke er uhyggelige, da jeg tror, at der vil være mange læsere til dem. Jeg kan dog godt blive lidt bekymret for, om de ret mørke forsider vil afholde nogle børn i målgruppen fra at læse dem, i den tro, at der er for meget gyser over dem.

⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Marko vil ikke være vampyr – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772141909
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 46

Fanget i kisten – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772141916
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 46

1 thought on “Vampyr-serien af Jørn Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *