4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Gry-serien 3-4 af Kirsten Ahlburg

Der er kommet to nye bøger i Kirsten Ahlburgs letlæsningsserie: Gry-serien.

Serien består nu af fire bøger:

1. Mig og mit flytterod
2. Mig og mit liv på landet
3. Mig og min nye nabo
4. Mig og den fede rotte

Gry-serien 3-4 af Kirsten Ahlburg
Gry-serien 3-4 af Kirsten Ahlburg

I Mig og min nye nabo flytter der en ny familie ind i nabohuset. Gry synes at huset er gammelt og faldefærdigt, men der sker noget, da det bliver købt af den nye familie.

Gry er ikke særlig glad for rotter – i Mig og den fede rotte, må Gry finde sig i, at få besøg af en stor fed rotte. Men der sker også andre spændende ting – og andre dyr flytter ind.

Begge bøger har hyggelige farverige illustrationer lavet af Birgitte Ahlmann. Mig og min nye nabo har et lixtal på 13 – og Mig og den fede rotte har et lixtal på 14.

Som de første bøger i Gry-serien er skrevet med korte kapitler på 1-4 sider. Det giver mulighed for naturlige pauser i læsningen, hvilket er rigtig godt til begynderlæserne. Derudover er kaptilerne opdelt i forholdsvis korte afsnit – og skrevet med rimelig enkle sætninger. Gry er jeg-fortæller, hvilket virker godt – og det vil sikkert få begynderlæserne til at føle sig tæt på hende, som om det “virkelig” er hende, der fortæller sin historie.

Opslag i Mig og min nye nabo af Kirsten Ahlburg
Opslag i Mig og min nye nabo af Kirsten Ahlburg

Selvom jeg skriver begynderlæsere, så tænker jeg ikke på de allerførste læsere, men derimod de læsere, som har rimelig godt fat i læsningen, men selvfølgelig stadig i indskolingen – men måske 8+. De fine illustrationer understøtter handlingen og læsningen godt – men der er ikke illustrationer på alle sider, men antallet passer fint til målgruppen og ikke mindst historierne.

Opslag i Mig og den fede rotte af Kirsten Ahlburg
Opslag i Mig og den fede rotte af Kirsten Ahlburg

Gry-serien har jo selvsagt en pige som hovedperson, og jeg tænker, at serien også mest henvender sig til pigerne. De kan dog også sagtens læses af de drenge, der skulle have lyst. I Mig og min nye nabo får Gry en ny ven – og det er faktisk en dreng. Alle bøgerne er selvstændige historier, og jeg synes ikke, at de behøver, at blive læst i en bestemt rækkefølge, hvilket er dejligt.

Emnerne i bøgerne, er som titlerne tydelig fortæller, men bøgerne handler også om venskaber, familie, det at bo på landet – og som tidligere skrevet om at have dyr – både husdyr og dem der uønsket kommer på besøg. Det er emner, som bestemt kan læses af begge køn – og de passer fint til målgruppen.

Jeg skrev dette i anmeldelsen af de to første bøger – og gælder også for disse to:
“Selvom bøgerne er beregnet til læsetræning/lystlæsning, så synes jeg også, at de vil kunne bruges til oplæsning, hvis man lige mangler en kortere historie – også til børn lidt yngre end målgruppen. Gry-serien har nogle hyggelige temaer, som jeg er sikker på vil fange de fleste læsere.”

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Mig og min nye nabo – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777199134
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 36

Mig og den fede rotte – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777199141
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 36


Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram

 

1 thought on “Gry-serien 3-4 af Kirsten Ahlburg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *