4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Super Zaza 1-4 af Per Østergaard

Super Zaza er en ny letlæsningsserie af Per Østergaard. Der er indtil videre 4 bøger i serien:

1. Super Zaza og bøllen
2. Super Zaza og rotten
3. Super Zaza og bussen
4. Super Zaza og føllet

Alle bøgerne om Super Zaza handler om pigen Sofia, der beder sin mor fortælle en historie om Super Zaza. Super Zaza har super kræfter og kan redde verden. I hver bog er der en ny historie om, hvordan Super Zaza bruger sine super kræfter.

Super Zaza 1-4 af Per Østergaard
Super Zaza 1-4 af Per Østergaard

Super Zaza-serien er skrevet til begynderlæserne, som har sluppet bøgerne til den allerførste læsning. Alle fire bøger i serien har et lixtal på 6 og et lettal på 17. Bøgerne har farverige og sjove illustrationer lavet af Lars Samsøe, der understøtter handlingen i bøgerne rigtig godt. Selvom illustrationerne fylder et dobbeltopslag, så er der lavet plads, så teksterne stadig fremstår tydeligt.

Opslag i Super Zaza og bøllen af Per Østergaard
Opslag i Super Zaza og bøllen af Per Østergaard

Bøgerne i serien er flot indbundet, og selvom de er meget lette, så vil indbindingen få bøgerne til at som en “rigtig” bog for læserne.

Super Zaza-serien er skrevet med en tydelig tekst, korte afsnit og korte sætninger, og der er ikke særlig meget tekst på hver side. Det eneste jeg synes mangler lidt er kapitler, som kan give en naturlig pause i læsningen. Selvom bøgerne er lette, så kan de komme til at virke lange for en begynderlæser, når der ingen kapitler er.

Opslag i Super Zaza og rotten af Per Østergaard
Opslag i Super Zaza og rotten af Per Østergaard

En stor fordel ved Super Zaza-serien er, at bøgerne er selvstændige historier, så de behøver ikke blive læst i rækkefølge.

Selvom det er to piger; Sofia og Super Zaza, der er hovedpersoner, så synes jeg ikke at bøgerne henvender sig specielt til piger, da emnerne bestemt er egnet til både drenge og piger. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at børn uanset køn, vil synes om Super Zaza og ikke mindst om de humoristiske illustrationer, som er værd at kigge på selvom man ikke kan læse teksten. Vores søn Jonas synes i hvert fald ikke umiddelbart, at det er “pigebøger”, for han ville gerne høre mere, da vi havde læst den første.

Jeg tænker, at Super Zaza-serien henvender sig til begynderlæserne fra ca. 6 år, alt efter hvor gode læsere børnene er. Serien vil også egne sig til dialogisk læsning, da der er nok at snakke om på de fine illustrationer.

Super Zaza-serien er nogle hyggelige og humoristiske fortællinger, hvis handling passer godt til målgruppen – og de er et dejligt afbræk fra serier med et bestemt emne, som fx. heste, fodbold m.v.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Super Zaza og bøllen – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198298
Udgave: 1. udg. 14.05.18
Sider: 29

Super Zaza og rotten – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198311
Udgave: 1. udg. 14.05.18
Sider: 29

Super Zaza og bussen – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198281
Udgave: 1. udg. 14.05.18
Sider: 29

Super Zaza og føllet – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198304
Udgave: 1. udg. 14.05.18
Sider: 29

1 thought on “Super Zaza 1-4 af Per Østergaard

  1. […] Archer, Jeffrey: Faderens synder (lydbog/e-bog fra ereolen) Barclay, Linwood: Slørede sandheder Bolton, Sharon: Dødsdømt Ekberg, Anna: Havets børn Jungstedt, Mari: I denne stille nat Jungstedt, Mari: Den inderste kreds Lohman, Claus: Under overfladen Todd, Anna: Mødet Steel, Danielle: Stævnemøde (e-bog fra ereolen) Sveistrup, Søren: Kastanjemanden Letlæsningsbøger: Ahlburg, Kirsten: Max 2-serien 9-12 Østergaard, Per: Super Zaza 1-4 […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *